Bilgisayarlar genelde hangi sebeplerle bozulur?

xDizZzy

Hectopat
Katılım
13 Mayıs 2020
Mesajlar
1.181
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu konuyu, açtığım bir konudan cevap alamamam üzerine açıyorum. Bilgisayarlar daha çok hangi sebepler ile bozulur?
 
Geçenlerde bir sitede okumuştum reddit olabilir ya da farklı bir site. Dünya genelinde bilgisayarların bozulmasına sebep olan en büyük sorun elektrik kesilmesiymiş. UPS cihazı önerisi bile sunmuşlardı.
 
Kendi fikrimce sırayla:
Statik elektrik (geçici bozulma)
Sizlere ömür.
Montaj hatası.
 
En önemlisi kullanıcının hor kullanması sonra yüksek sıcaklık en son da parçalar kullanıldıkça eskir bence bir bilgisayar en az 5 6 yıl sorunsuz kullanılabilir düzgün kullanılırsa.
 
En sık sebepten en az sebebe:

1) Yüksek sıcaklık:
Ekran kartının 80 derece üstünde, işlemcinin 90 derece üstünde çalışması ki bilgisayar işlemcileri bozulmak bilmeyen parçalardır, 90 derece üstü olmamasını anakart sağlığı açısından söylüyorum.

2) Kalitesiz güç kaynağı: Doğal olarak güç kaynağı kalitesiz olunca besleme arızalarına yol açıyor ve yeterli akım koruması yoksa anlık gelişen bir durumda arızaya sebep oluyor.

3) Bilgisayara bakım yapmamak: Çok uzun süre boyunca bakım yapılmayan bilgisayarda ciddi manada toz birikiyor, bu durum hem sıcaklığı yükseltip birinci seçeneği tetikliyor hem de aşırı tozlanmanın parçalara zarar verme ihtimali mevcut.

4) Çıplak elimizde olabilecek statik elektriği atmadan parçalara dokunmak: Parçalara dokunmadan önce her zaman statik elektriği atmaya çalışın, RAMlerin ve ekran kartının sarı pinlerine elinizle dokunmayın.
 
Elektrik kesintileri , Kablolamada ki dikkatsizlikler , Uyumsuz parça montajı ,Aşırı donanım sıcaklıkları , Yanlış ve bilgisiz firmware update'ler , Aşırı rütubet , vs. vs. o kadar ucu açık ki nasıl bir cevapla tatmin olursunuz bilemiyorum.
 

Geri
Yukarı