Bilgisayarlar hakkında çok şey bilmeden kasa açılmalı mı?

Bilgisayarımı alalı yaklaşık 5 yıl oldu. Ancak temizlerken zarar vermeye ve bilgisayarcıların malzeme çalmasından korktuğum için bu zamana kadar temizlemedim. Ama bilgisayar durup dururken sesler çıkartmaya başladı. İnternette yeni başlayanlar için bilgisayar temizleme rehberleri var, hiç yapmamış biri temizlemeli mi?

Temizlenmeli yerel bir tanınan bilgisayarcıya götür ya da kendin internetten bakarak dikkatlice yap ve bir de termal macununu falan değiştir 5 yıl olmuş.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Resimden çok belli olmayabilir ama içini toz götürüyor.
Temizlenmeli yerel bir tanınan bilgisayarcıya götür ya da kendin internetten bakarak dikkatlice yap ve bir de termal macununu falan değiştir 5 yıl olmuş.
Peki sanırım şuan basit kısımları kendim temizleyip ekran kartı hard disk gibi parçaları bilgisayarcıya yaptıracağım ama camlı olan kısım açılmıyor.
Zorlamalı mıyım?
 
Aga hava tabancası mı deniyordu tam bilmiyorum ama benzinliklerde araba lastiği şişirmek için olan ekipman ile rahatça temizleyebilirsin. Düşük basınçta hava gönderdiği için anakart işlemci veya Ekran kartına zarar vermez.
 
1649841284992.png
alet böyle bir şey miydi?
 
Adam bozarsa diye korkuyorum çalarsa değil.
Adam bozarsa karşılamak zorunda zaten dürüst biriyse. Ama başkası bozup benim moralim bozulacağına her türlü kendim yaparım. Hem de tecrübe olur bana. Çünkü o bilgisayarı gelecek yıl yine temizlemeniz gerekecek. Her seferinde güvenilir bir bilgisayarcı bulup ücret karşılığı temizletmek pek mantıklı değil bence.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı