Bilgisayarlardan internete bağlanılmıyor

Martini Henry

Hectopat
Katılım
2 Eylül 2020
Mesajlar
1.892
Makaleler
1
Çözümler
4
Yer
Balıkesir
Modemde internet ışıkları sorunsuz ✔️
Menzil geliştiriciye internet gidiyor ✔️
Telefon ve Android TV'lerde Wi-Fi sorunsuz ✔️

Ethernet ile bağlı masaüstünde internet yok. Aynı şekilde Laptop'u Ethernet ile bağlayınca internet gelmiyor. Wi-Fi ile denediğimde de bağlanmasına rağmen internete bağlanamıyorum. IP adresini elle girmeyi denedim, CMD üzerinden sıfırlama yapmayı denedim ve ağ bağdaştırıcıdan sürücü kaldırmayı da denedim olmadı.
 
@NOCHIMERA Hocam ISS ile iletişime geçtiniz mi? Modem arayüzü kullanıcı adı vs. gönderdiler ona da giremiyorum ne kadar saçma sapan bir durumda olduğumu çözemedim şu anda.
Evet görüştüm ve görünen bir sorun olmadığını söylediler. Format bir işe yaramıyor zaten, iki defa temiz kurulum yaptım sorunu test etmek için hiçbir şey kurmadan yeniden başlattım bilgisayarı ve yine internet gelmedi bilgisayara. ISS veya modemden desek, modemi yeni değiştirdim sorun vardır diye, modemde değil sorun. ISS de sorun olamaz diğer her cihazım sorunsuz kullanıyor interneti.
 
@eren28tr Ara sunucu kapalı. Ana modem TTNET Zyxel VGM3312-B10B. Menzil geliştirici ise TP-Link'e aitti ama modelini hatırlamıyorum. Sorun son 2 gündür var.

Sanırım geçici bir çözüm elde ettim. Biraz deneyeceğim olacak mı bakacağız.

DHCP özelliğini modemden kapattım ve bilgisayardan manuel olarak IP ataması yaptım. Biraz bekledikten sonrasında geldi. Diğer bağlı cihazlara sorun çıkarır mı DHCP özelliği bilmiyorum ama denemeye değer şimdilik.
 
@NOCHIMERA İSS bugün aradı fakat talimatlarını takip etmeme rağmen sorun çözülmedi bende de. Network ekibimize ilettik dedi işin sonunda.
Sonuç nedir?

Ben USB ethernet adaptör aldım, onunla da test ettim ama nafile. Sorunun anakarttan olma ihtimalini de eledim artık. Kafayı yemek üzereyim. Her seferinde modemi yeniden kurmadan internet gelmiyor. Bilgisayar uyku moduna girince veya kapatınca, yeniden başlatınca direkt internet gitmeye devam ediyor.
 
@NOCHIMERA Hocam valla arızayı kapattılar galiba çünkü dönüş olmadı. Haftaya eve dönünce tekrar uğraşacağım ama bilmiyorum sonuç ne olacak. Üstüne bir de TV sinyal problemi verince stres yaptı. 🥲

Şu işi çözmüş bir babayiğit yok mu acaba forumda...
 

Geri
Yukarı