Bilgisayarsız hayat geçer mi?

Katılım
26 Nisan 2020
Mesajlar
6.919
Makaleler
44
Çözümler
9
Bilgisayarım teklemeye başladı arada sırada. Bozulur mu bilmem. Ama 2 GB DDR3 RAM için tamir ettirmem. Giysi, ayakkabı vb. ihtiyaçlarımı karşıladığım için para kalmadı.

İşlemci zaten çöp. 300 GB HDD var. Bilgilerim 2 USB bellekte saklıyorum. Bilgisayar bozulursa USB bellekleri takacak yer olmayacak. Çünkü o 2 tane olan USB'deki olan yerde başka yere takmam. Bunları Google Drive'a aktarsam nasıl olur?

Telefonum: Tecno Spark 8C 128 GB.

Sizce PC olmadan hayat geçer mi? Ailevi fotoğraflar olduğu için saklamak istiyorum. Telefon zaten günlük yaşam için geçerli. Ama PC o kadar gerekli mi bilmiyorum.

Aslında ne olursa olsun teknoloji devinde (Google) kaybolma derdi olmaz diye düşünüyorum. 200 GB alan yeter bana. Ancak şimdiden yedekleme yapmak nasıl olur?

İyi Sosyaller.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarsız hayat geçer de sen bilgisayarın bozulmadan tüm fotoğraflarını Drive'a yedekle. Abi tavsiyesi. Zamanında ailemizin çok fotoğrafı gitti aptal gibi sadece USB'de tuttuğum için. Hem Drive'a yedeklediğinde aynı fotoğraflara telefondan da erişebiliyorsun. Çok daha iyi olur.
 
Geçen gün Google Drive'da global çapta bazı dosyalar silindi Google Drive dahi olsa gene bir OneDrive'a yedeklemekte fayda görüyorum.

Bilgisayarsız hayat geçer mi sorusuna gelecek olursak da ben yıllardır Windows kullanırdım MacBook'a geçince oyunsuz yaşayamam düşüncemi fazlasıyla kırdım mesela alışıyorsun zamanla bu duruma da, arkadaşlarım oyun oynarken ben de fazlasıyla oynamak istiyorum fakat oyun özelinde konuşacak olursak Cloud Gaming vs çözebiliyorum bu sorunlarımı.

İşiniz bilgisayarla değilse ve telefonunuz da gayet yerindeyse dizi film izlemeyi seviyorsanız zaten bir eksikliğini hissetmeyeceksiniz bilgisayarınızın. Bilgisayarınız da inanılmaz iyi olmadığı için yokluğunu hissetmeyeceksiniz.

Ben İstanbul'dan Tekirdağ'a ailemin yanına taşındım 2 ay önce. İstanbul'da 1000/1000 fiber internetim vardı, Tekirdağ'a geldiğimde 25Mbps internetim vardı. Ciddi yavaşlık krizine girdim öyle böyle değil şu an 200/8 fiber bağlattım da bu sorunumu çözdüm. Benim işim ve problemlerim internet ile olduğu için sorun yaşamadım.

Sizlere neden bu deneyimlerimi anlattığımı soracak olursanız her türlü eksiğe/probleme bir müddet sonra alışıyorsunuz ya da çözüm üretiyorsunuz.
 
Eğer çok oyun oynayan birisi değilsen zaten gerçek hayat dışarıda. Bende önceden çok oyun oynuyordum bu aralar hiç oynayasım gelmiyor sürekli arkadaşlarla takılmak falan fistan daha iyi oluyor. Ama tabii yinede bazı durumlar için PC lazım olabiliyorda, PC'siz hayat geçer mi sorusuna cevabım geçer.
 
Buradan hiçbir şey anlamadım ama bir OTG adaptörü alırsan telefondan USB disklerin içini görebilirsin.
OTG saçma geliyor.
Geçer.

Ben RTX 4060 TI ve Ryzen 5 7500 sistem topladım, kasa daha gelmeden hevesim bitti. Sahip olmadığımız şeyler gözümüze büyük geliyor, o kadar.
O zaman sıkıntı yok sanırım. Devam ettiği yere kadar o zaman.
Geçen gün Google Drive'da global çapta bazı dosyalar silindi. Google Drive dahi olsa gene bir OneDrive'a yedeklemekte fayda görüyorum.
Düşük bir ihtimal olmuş. Evet yine de göz ardı olamaz. Ama yedeklesem iyi olur mu?
 
Bilgisayarsız hayat geçmez bana göre insanın tabii ki çok arkadaşı yoksa geçmez ama varsa geçer konuşarak filan takılarak ama biliyorsunuz hayatta pahalandı bilgisayarda takılmak için bu'da bir nedenlerden biri bana göre. Çalışanlar için bilgisayar zaten hiç aranmaz o yorgunlukta bilgisayara oturmak istemez. Yani kişiye göre değişir daha çok bu olay.
 

Geri
Yukarı