Bilgisiyarımda virüs olduğunu nasıl anlarım?

264523

Gigapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
4
şu görseli indirdim ve PC biraz kasmaya ve CPU %60-70 gördü tam emin değilim sizce virüs mü? Bilgisayara her virüs bulaştığında format mı atmalıyım?

Eğer işletim sistemin Windows sa Windows Defender onun virüs olduğunu algılıyor ve engelliyor sen merak etme ama ginede bir tarama yap.
Eğer işletim sistemin Windows sa Windows Defender onun virüs olduğunu algılıyor ve engelliyor sen merak etme ama ginede bir tarama yap.
Gerçekten PC aşırı yavaşlamıştı.
Malwarebytes ile deneyin benim bilgisayarımda 49 virüs bulmuşluğu vardı.

49 değildirde eger oyunu crack doyası ya da GOG dosyası ile inetrnetten ücretsiz indirdiysen onları virüs olarak algılıyor.
Gerçekten PC aşırı yavaşlamıştı.
Malwarebytes ile deneyin benim bilgisayarımda 49 virüs bulmuşluğu vardı.

49 değildirde eger oyunu crack doyası ya da GOG dosyası ile inetrnetten ücretsiz indirdiysen onları virüs olarak algılıyor.

Bilindir bir virus ise cogu AV komple sistem taramasi yaptiginda bulur ve karantinaya alir.
Bu islem false positive sonuclar da verir, yani her karantinaya alinan sey virus degildir; virus olan kimi seyler de karantinaya alinmaz. Ustelik karantinaya alinan her dosya icin kesinlikle etkisiz hale getirildi denilemez, yani sornasinda AV ile taratip yakalasan dahi kalintilar olabilir.

Isini iyi yapan bir AV kurmak uzere format atmak en garanti yol. Ama basit olduguna emin oldugun bir zararli varsa saglam bir AV ye guvenebilirsin. ( BitDefender, Kaspersky )

Windows Defender yeterli olsaydi koca bir AV sektoru olusmazdi degil mi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı