Bilinmeyen USB aygıtı hatası yüzünden Bluetooth çalışmıyor

• Konuyu başlatan 74760
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 1.036

74760

Kilopat
Makaleler
1
Hata bu. Kaldırıyorum geri geliyor. Daha öncede bluetooth sorunu yaşamıştım ve formatla çözmüştüm. Bu sefer durduk yere oyunun ortasında bluetooth gitti. Uğraşıp yine getiremeyince format attım ama sonuç bu. Bluetooth yok ve resimdeki hata var. Format atmadan önce de vardı resimdeki hata. Isoyu mcnin kendi sitesinden çektim. Windows 11 ve tüm güncellemeler yapılı halde. Intel dsa indirdim tarattım sadece wifi ve ekran kartını yükledi. Bluetoothu görmedi bile. Ayrı olarak kendi sitesinden indirdim aşağıdaki hatayı veren şeyi kaldırdım sonra indirdiğim bluetooth driverını yükledim donanım değişikliklerini tara dedim. Bluetooth yine yok ama aşağıdaki hata geri geldi. Şu isoyu kullanıp tekrar format at çözülür diyerek win 11 isosu atmanıza bile razıyım. Bir de anlamadığım şekilde formattan sonra ilk seferde iki tane win11 çıktı birini seçtim devam ettim. Tekrardan çıkmadı tabi sadece o ilk seferde oldu ama niye öyle 2 tane win11 seçeneği çıktı merak etmiyor değilim.
mm.png

Not gizli aygıtları göster seçili halde resimde.

Asus Rog G531GU pcnin modeli. Unutmadan söyleyim dedim.

Çözümünü yok sanırım, tek çare bluetooth usb adaptör almak gibi.

Son düzenleme:
Alttaki link ile Win11 uyumlu driverınızı kurmayı deneyin.

Bazen bazı driverlar Win11 de inanılmaz ama uyumsuzluk çıkarıyor. Bazı programlarda. Çözümü ise bir süre daha Win10 kullanmak. Komik gelebilir ama 12900klı full sistemle hala Win10 kullanıyorum. Win11 adamı delirtir. Bir süre daha belki 1-2 yıl. Win10 kullanacağız gibi.

Önerdiğim sürüm ise Win10 21h2 dir. ISO'sunu buradan indirebilirsiniz. cmd inecek çalıştırın ISO'yu oluşturur. Site bana göre güvenilirdir. En güncel windows sürümlerini verir. Reddit'e göre güvenilirdir. Ancak tabi ki kullanıp kullanmamak size kalmış bir durum.

Windows'un sitesinden indirmeye kalktığınızda her zaman son sürümünü indirir. İyi gibi görünse de bazı yazılımlar ve driverlar güncellemesi yapılmadıysa o sürüm için sıkıntı çıkarabilir. O yüzden o günün şartlarındaki en iyi ve uyumlu sürümü kullanmakta fayda var :)

Windows 10 denedim 22h2 idi sanırım ve resimde işaretlediğim hata yine vardı.

Ayrıca aygıt yöneticisindeki tek hatada bu.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı