Bilişim Bölümünde Endüstri ve Teknik Arasındaki Farklar

Yusuf Volkan

Hectopat
Katılım
20 Nisan 2014
Mesajlar
335
Yer
Istanbul, Turkey
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar önceki konularımda İmam Hatip'te okuduğumu belirtmiştim, tekrardan hatırlatmış olayım. Şu an 9. sınıf okuyorum seneye 10. sınıfı Melek Lisesi'ne nakil alarak devam etmek istiyorum. Birkaç sorum olacak, bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok makbule geçer.

  • Meslek okumak istediğim için 10, 11 ve 12. sınıfta temel dersleri alamayacağımı söylüyorlar. Bu yüzden üniversite sınavında geçemeyeceğim fikrindeler.
  • Meslek Lisesinde Teknik ve Endüstri arasındaki farklar nelerdir?(Bilişim)
  • Meslek lisesinden mezun olduktan sonra üniversite de okumak istiyorum. Meslek okuyanlar son sene Üniversiteye çalışamıyorlarmış doğru mu?
  • Mesleğe geçmeden İmam Hatip'e devam etsem mezun olduktan sonra Üniversitede bilişim okusam ne kadar yararlı olur? Ne kadar doğru olur?

Aşağı yukarı sorularım bu şekilde. Bildiğiniz veya fikirleriniz varsa lütfen yazın benim için çok önemli bir konu. Yolumu buna göre çizeceğim.. Şimdiden teşekkürler yanıtları bekliyorum.
 
Endüstri bölümü daha çok mesleki dersleri barındırır. Okul zamanında staj yaptırılır. Teknik lisede ise düz lise gibi kültür dersleri de veriliyor, ayrıca staj yaz tatilinde oluyor ve kısa sürüyor.
Son sınıfta staj olmadığı için sınava çalışabilirsin. Ama bu söylediklerim her okulda aynı olmayabilir.
 
Teknik lisenin yolu daha açık diyorlar doğru mu? Yani üniversitede daha fazla bölüm seçebiliyormuşuz gibi... Daha fazla bilgi alıyormuşuz galiba?
Aynen öyle. Kültür derslerini eksiksiz alıyorsun. Ben de Teknik Lise mezunuyum. Gerçekten faydasını görüyorsun.
 
Evet, matematik ve geometri gibi dersleri de görüyorsun 4 yıl boyunca.
 
Son sene bazı dersleri görmüyorsun, matematik ve geometri gibi. Ki bunlar da en önemlileri.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı