Bilişim sınıfı için Linux dağıtımı önerisi

İstiyorsanız ilk önce bir sanal makinede inceleyin en çok kendinize uygun bulduğunuzu kullanırsınız.🙂

Teşekkürler bende öyle yapacaktım.

Yusufbyhacket_13.
Zorin OS education kağıt üzerinde en kullanıcı dostu zaten Ubuntu tabanlı flatpak, AppImage, snap, apt. Deb paketler hepsi var hem de seni terminalle en az uğraştırır.
@SerdarT35 Serdar hocamızın da rehberi var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Muhtemelen ya zorin ya da Pardus kullanırım.

İmaj hazırlayın derken? Ben Linux işlerinde o kadar iyi değilim 1 yıl kullandım o da aralıklı aralıklı.

Bir Linux sistemi oluşturun. İçine gerekli programları kurun ve ayarlarını yapın. Clonezilla ile sistem imajı alıp okuldaki bilgisayarlara kurun. İmaj bu.

Topluluk desteği yüksek kolay zaten Türkiye için eğitim versiyonu var kuvvetle muhtemeler ama edubuntu falan da var daha fazla araştırsam iyi olur.

İmaj hazırlayın derken? Ben Linux işlerinde o kadar iyi değilim 1 yıl kullandım o da aralıklı aralıklı.

Yani imaj hazırlamayı bilmiyorum.

Zorin OS yeniler için güzel ama eğitim için olur mu bilemem.

Ben de pardus düşünüyordum ama kafamı edubuntu zorin os education falan kurcalıyor

Edubuntudan bahsediyorsunuz herhalde daha bende denemedim ama sanal makinede denerim performans testi için denemeyeceğim zaten sanal makine olsa sıkıntı olmaz o yüzden.

Gerçekten çok teşekkürler ne düşünüyorsam yazmışsınız tam aynı düşünce :D ve yardımlarınız için teşekkür ederim.
Belena etcher ile isoyu flash belleğe yazdırın. Zorin sıkıntılı ve buglu bir distro. Ubuntu da öyledir ama edubuntuyu daha optimize şekilde sunuyorlardır.

Bir Linux sistemi oluşturun. İçine gerekli programları kurun ve ayarlarını yapın. Clonezilla ile sistem imajı alıp okuldaki bilgisayarlara kurun. İmaj bu.

Windows'ta yapıldığını duymuştum denemiştim ama Linux'ta bilmiyordum çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı