Bilişimde kız-erkek ayrımcılığı

Bazı yerlerde bu ayrımcılık mevcut. İşini iyi yapan birisini kimse kaçırmak istemez ama onu da unutmamak lazım.
 
Büyük oyuncu Kemal Sunal'ın bunun için de bir filmi var. :)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Ayrımcılık yanlış bir ifade, kadın veya erkek olmanın bir etkisi var mı diye sorarsan, evet var.

IT bölümünde çalıştırmak için bir bayan personel tercih edilmez (eğil, kalk, kasa sök, parça vs bu tarz işlerde bayan personellerin sıkıntı yaşayacağı aşikar)

Reklam tarafı, son kullanıcı bilgilendirme, son kullanıcı desteği (trendyol bilişim tarafı bir misal) tarafında ise bayan personeller daha avantajlı oluyor.

Bölüme, hangi pozisyon olacağına göre değişir özetle.

Not:Eğer bilişim sektöründeysen, işini düzgün yaptıktan sonra ayrımcılıkmış, torpilmiş bunlar seni etkilemez, etkileyemez.
 
Ben teknoloji-bilişim alanı özelinde bir ayrımcılık gözlemlemedim. Bütün sektörlerde hatta hayatın her alanında var olan problemler elbette vardır. Maaş farkları, izinler, kılık kıyafet ve aile hayatına karışılması vesaire bunlar her zaman tartışılan konular. Her alanda yapılan haksızlıklar.
Bilişimde erkeklerin çoğunlukta olduğu aşikar. Bu erkek olmanın bir artısı olarak düşünülebilir. Fakat artık kadınların sayısı da bariz şekilde artmaya başladı ve "kızlar teknolojiden anlamaz" mantığı azalmaya başladı gibi geliyor. Tarihte de, bugün de hem donanım hem yazılım noktalarında birçok kadının rol oynadığını görüyoruz. Yani kadınlar bu alanda çoğunlukla erkeklerle çalışıyor olsa da ayrımcı bir muamele görme oranları azalıyor olması gerekir. En azından öyle umuyorum.
Tabii dünyadan habersiz mağara adamları bu dediklerimden hariç. Onların yaptığı ayrımcılıktan da bir şey olmaz zaten. Oynasınlar kendi kendilerine. :)
 
Bilişim sektöründe erkek daha öncelikli, özellikle bilgi işlem gibi bir alansa kadın çalıştırmazlar kolay kolay. Çünkü bu işin saati zamanı yoktur gece 3'te sistem arıza verdiyse uykundan kalkıp gidersin. Eğer ofis programları, muhasebe vs. gibi işlerden bahsediyorsan tam tersi.
 

Geri
Yukarı