Bilkent EE mi Hacettepe CS mi?

Yer
Ankara
Daha fazla  
Bu sene say 2529. oldum, Bilkent elektrik elektronik %50 burslu ve Hacettepe bilgisayar mühendisliği tutturuyorum. İkisi arasında kaldım, neye ilgim olduğunu bilmiyorum. Tanıtımlarına gittim hala kararsızım, maddi açıdan Bilkent'e gitmemde sorun yok kararsızlığımı gidermede yardımcı olabilecek varsa bu bölümlerde okuyanlardan veya bilgisi olanlardan sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım Hacettepe'de bilgisayar mühendisliği okudu. Hocaların bazıları insanı deli ediyormuş. Notu kıt olan, tüm sınıfa düşük veren hocalar varmış. Ama seçmeli dersleri bol ve ilgi alanına göre ilerleyebilirsin. Son sene de proje yapıyorsun.

Bilkent'i de ben gezip görmüştüm. İmkanları iyi ama bölüm nasıl bilmiyorum. Giden arkadaşlarım var ama iletişimim yok.

Tabii ki Bilkent EE daha iyi bir seçim olur. Türkiye'deki en iyi EE eğitimlerinden birini -muhtemelen en iyisi- alabilirsiniz. Hacettepe'deki CS bölümünün bu sıralamalara gelmiş olmasını hâlâ benim aklım almıyor. Sırf CS okumak adına insanlar bu sıralamalarla Hacettepe yazabiliyor. Arada alternatif olmadığı için de Hacettepe uçarak yükseldi son birkaç yılda. Bu seçeneklerden kesinlikle Bilkent seçilmesi gerekiyor.

Tabii ki Bilkent ee daha iyi bir seçim olur. Türkiye'deki en iyi ee eğitimlerinden birini -muhtemelen en iyisi- alabilirsiniz. Hacettepe'deki CS bölümünün bu sıralamalara gelmiş olmasını hâlâ benim aklım almıyor. Sırf CS okumak adına insanlar bu sıralamalarla Hacettepe yazabiliyor. Arada alternatif olmadığı için de Hacettepe uçarak yükseldi son birkaç yılda. Bu seçeneklerden kesinlikle Bilkent seçilmesi gerekiyor.

Özel üniversite fiyatlarındaki artıştan dolayi bir ihtimal yüzde 50 burslu Bilkent CS gelebilir yazabilirim tercih listeme bölüm olarak CS mi daha mantıklı sence EE mi ikisine de spesifik ilgim yok sadece gelecek ve para odaklı bakıyorum açıkçası.

Özel üniversite fiyatlarındaki artıştan dolayi bir ihtimal yüzde 50 burslu Bilkent CS gelebilir yazabilirim tercih listeme bölüm olarak CS mi daha mantıklı sence EE mi ikisine de spesifik ilgim yok sadece gelecek ve para odaklı bakıyorum açıkçası.
Doğrusu kendi isteğinize göre araştırıp seçmeniz daha iyi olur, ilginizin daha ağır bastığı alana yönelmelisiniz. Her iki alanın da geleceği açık ve ileride sizi ileriye taşıyabilir. Aşırı kararsız kalırsanız CS yönelimi daha iyi olabilir. Son yıllarda CS üzerine yoğunlaşmalar daha çok arttı, çevremdeki EE okuyan arkadaşlarımın birçoğu EE ve CS sentezleyerek bir ilerleme yapmaya çalışıyorlar. CS'in çok fazla alt dalı olduğundan farklı alanlara esneme potansiyeli daha yüksek. Ancak günün sonunda en iyi meslek, en severek yapacağın meslek olur.

Tabii ki Bilkent EE daha iyi bir seçim olur. Türkiye'deki en iyi EE eğitimlerinden birini -muhtemelen en iyisi- alabilirsiniz. Hacettepe'deki CS bölümünün bu sıralamalara gelmiş olmasını hâlâ benim aklım almıyor. Sırf CS okumak adına insanlar bu sıralamalarla Hacettepe yazabiliyor. Arada alternatif olmadığı için de Hacettepe uçarak yükseldi son birkaç yılda. Bu seçeneklerden kesinlikle Bilkent seçilmesi gerekiyor.
Neyini aklın almıyor hocam ? Akademik kadrosundan kimi tanıyorsunuz acaba ? Veya mezunlar nereye gelmiş ne iş yapıyor araştırdınız mı ? Sanki yozgat bozok üniversitesi hakkında yazmışsınız yazıyı

Neyini aklın almıyor hocam ? Akademik kadrosundan kimi tanıyorsunuz acaba ? Veya mezunlar nereye gelmiş ne iş yapıyor araştırdınız mı ? Sanki yozgat bozok üniversitesi hakkında yazmışsınız yazıyı
Burada okulu kötülediğim yok ancak o sıralamadaki rakipleri ile mühendislikte yarışması mümkün değil, daha iyi alternatifler var. 2020 yılında benzer sıralama ile ben de aynı yol ayrımına düştüm ve konuştuğum kişilerin sayısının haddi hesabı yoktur. O sırada Bilkent, Özyeğin, İTÜ, ODTÜ, TOBB gibi okullarda değerlendirilebilecek fırsatlar varken Hacettepe oldukça geride. Benim dönemimde CS ve AI için birçok arkadaşım gitti, şu an tam anlamıyla memnun olan yok ve geçmişe dönseler hiçbiri aynı seçimi yapmaz. Bölümdeki iyi hocalar ise Koç gibi okullar tarafında alınmaya başladı. Yeni mezunlara ve güncel öğrencilere LinkedIn üzerinden ulaşmak oldukça basit, yüzlerce kişiye bakabilirsiniz. Okulda 15-20 yıl önce mezun olup iyi yerde olan istisnaları seçmek yerine genel dağılıma odaklanın mümkünse. Kısaca, Hacettepe iyi bir üniversite ama çok iyi olan başka üniversiteler varken öne alınmamalı.

Burada okulu kötülediğim yok ancak o sıralamadaki rakipleri ile mühendislikte yarışması mümkün değil, daha iyi alternatifler var. 2020 yılında benzer sıralama ile ben de aynı yol ayrımına düştüm ve konuştuğum kişilerin sayısının haddi hesabı yoktur. O sırada Bilkent, Özyeğin, İTÜ, ODTÜ, TOBB gibi okullarda değerlendirilebilecek fırsatlar varken Hacettepe oldukça geride. Benim dönemimde CS ve AI için birçok arkadaşım gitti, şu an tam anlamıyla memnun olan yok ve geçmişe dönseler hiçbiri aynı seçimi yapmaz. Bölümdeki iyi hocalar ise Koç gibi okullar tarafında alınmaya başladı. Yeni mezunlara ve güncel öğrencilere LinkedIn üzerinden ulaşmak oldukça basit, yüzlerce kişiye bakabilirsiniz. Okulda 15-20 yıl önce mezun olup iyi yerde olan istisnaları seçmek yerine genel dağılıma odaklanın mümkünse. Kısaca, Hacettepe iyi bir üniversite ama çok iyi olan başka üniversiteler varken öne alınmamalı.

Hacettepe EE öğrencisiyim. Birçok şirkete stajyer, aday mühendis ve iş başvurusu deneyimi yaşadım. Bu deneyimlere sahip biri olarak yazdığın yazıda birçok yanlış var. Ama tartışmaya gerek yok herkesin kendi fikri kendi kararı. Arada uçurum var gibi yazmışsın buna karşı çıktım. Aklın almıyor falan, bu kadar uçuk farklar olduğunu düşünmüyorum. İçinde yaşamadan bazı şeylere bu kadar keskin yorum yapmak bence yanlış.

İkisi çok farklı yol ve alanlara çıkıyor. Üniversite senin için öncelikliyse Bilkent, bölüm öncelikli ise Hacettepe tercih etmen iyi olabilir.

En büyük ikilemim o zaten ama bölüme spesifik ilgim olmadığı için bölümlere Bilkent'e yakınım şu an.

Hacettepe ee öğrencisiyim. Birçok şirkete stajyer, aday mühendis ve iş başvurusu deneyimi yaşadım. Bu deneyimlere sahip biri olarak yazdığın yazıda birçok yanlış var. Ama tartışmaya gerek yok herkesin kendi fikri kendi kararı. Arada uçurum var gibi yazmışsın buna karşı çıktım. Aklın almıyor falan, bu kadar uçuk farklar olduğunu düşünmüyorum. İçinde yaşamadan bazı şeylere bu kadar keskin yorum yapmak bence yanlış.

Ee okurken keşke bilgisayar okusaydım dediğin oldu mu veya memnun muydun hep ee okuyup pişman olan çok kişi varmış bilgisayar okumamasından dolayı yani bir de Hacettepe'nin İngilizce eğitiminin kötü olduğunu duydum bir de ingilizcem aşırı iyi değil yüksek seviyeye çıkarmak istiyorum Hacettepe sıkıntı olur mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı