BİM elektronik ürün iadesi yapmıyor

Tostcumahmutq

Decapat
Daha fazla  
BİM'den HP kulaklık aldım ve memnun kalmadım iadeye götürdüm. Bana teknolojik ürünlerde iademiz yoktur dedi ama BİM'in kendi sitesinde müşterilerimiz, satın aldıkları bir ürünü hiçbir neden belirtmeksizin ve zaman kısıtlaması olmadan fiş ve kredi kartı slipiyle birlikte en yakın BİM mağazasına iade edebilir. Yazıyor. Ne yapmalıyım?

BİM'den HP kulaklık aldım ve memnun kalmadım iadeye götürdüm. Bana teknolojik ürünlerde iademiz yoktur dedi ama BİM'in kendi sitesinde müşterilerimiz, satın aldıkları bir ürünü hiçbir neden belirtmeksizin ve zaman kısıtlaması olmadan fiş ve kredi kartı slipiyle birlikte en yakın BİM mağazasına iade edebilir. Yazıyor. Ne yapmalıyım?

Kulaklık dahil değil.

"HP kulaklık aldım ve memnun kalmadım iadeye götürdüm" Ürün ayıplı olmadığı sürece iade/değişim söz konusu olamaz. Temel kural bir ürünün iadesi kullanılmamış olması koşulu ile gerçekleşebilir. (Bu durum mağazadan alımlarda şirketin kendi politikasıyla değişebilir. Uzaktan alışverişte kullanılmamış ürün koşulsuz iade edilir kullanılmış ürün kabul edilmez.)

Kulaklık resmi olarak cayma hakkı içerisinde değil(hijyenden dolayı). O yüzden iade edemezsin.​
Bu bilgi yanlış kulak içine giren kulaklıklar harici kafa üstü vb kulaklıklar hijyen ürünü değildir. Dolayısıyla ''Kulaklık'' tabisi yerine ''Kulak içine giren kulaklık'' tabiri daha doğru. Dediğiniz gibi olsaydı hiç kimse aldığı kulaklığı iade edemezdi.

@Tostcumahmutq Sorununuza gelecek olursak ürünü mağazadan bilerek ve görerek aldığınız için koşulsuz - şartsız iade hakkınız bulunmamaktadır. Dolayısıyla memnun kalmadım veya beğenmedim gerekçesiyle yaptığınız başvuruları reddedebilirler ki öyle demişler. (Bazı firmaların tüketici memnuniyeti açısındaniade ediyor olması kendi tasarrufunda olup böyle bir zorunlulukları bulunmamaktadır). Ancak üründe kusur veya ayıp varsa seçimlik haklarınız başvurabilirsiniz.​

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı