Bina hattı en fazla 64Mbps internet hızı veriyor

NBlooqed

Decapat
Daha fazla  
Bunu arttırma imkanım var mıdır? Ben normalde 100mbps paketi kullanmaktayım ancak altyapımız 64 destekliyor. Bir çözümü var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dilekçe yazıp şansınızı deneyin ama maalesef aşırı yavaş çalışıyorlar 2016 da Ankara'da Türk Telekom'un bir binasına 500 metre ötede bir eve taşındım ve binada ki 12 kişide sözleşme yaptı ancak internet 2021 de bağlandı. 100 Mbps satıp 64 veriyorlarsa şikayetçi olabilirsiniz belki ciddiye alırlar ya da 64'lük paket satın alabilirsiniz çünkü dava bile açsanız muhtemelen 6-7 yıl sürer haklı çıksanızda itiraz ederler vs
Edit: Superonline gibi markaların sadece fişe takıp çalıştırabildiğiniz modemleri var şebekeye bağlanıyor ve yanlış bilmiyorsam klasik ev interneti hızında ancak Superonline markasını şahsi olarak önermiyorum.

Dilekçe yazıp şansınızı deneyin ama maalesef aşırı yavaş çalışıyorlar 2016 da Ankara'da Türk Telekom'un bir binasına 500 metre ötede bir eve taşındım ve binada ki 12 kişide sözleşme yaptı ancak internet 2021 de bağlandı. 100 Mbps satıp 64 veriyorlarsa şikayetçi olabilirsiniz belki ciddiye alırlar ya da 64'lük paket satın alabilirsiniz çünkü dava bile açsanız muhtemelen 6-7 yıl sürer haklı çıksanızda itiraz ederler vs
Edit: Superonline gibi markaların sadece fişe takıp çalıştırabildiğiniz modemleri var şebekeye bağlanıyor ve yanlış bilmiyorsam klasik ev interneti hızında ancak Superonline markasını şahsi olarak önermiyorum.
Aman hocam onlar boş ben kullanıyorum illet getiriyor

Bunu arttırma imkanım var mıdır? Ben normalde 100mbps paketi kullanmaktayım ancak altyapımız 64 destekliyor. Bir çözümü var mıdır?
Hocam paketini 50 mbps yap daha az para öde istersen.Bir çöüzümü yok fiber için başvuruda bulunabilirsin o kadar.Ama oda epey sürer genelde ben başvuralı 1 sene oldu benim eve alt yapı gelmedi.

Aman hocam onlar boş ben kullanıyorum illet getiriyor

Hocam paketini 50 Mbps yap daha az para öde istersen. Bir çöüzümü yok fiber için başvuruda bulunabilirsin o kadar. Ama oda epey sürer genelde ben başvuralı 1 sene oldu benim eve altyapı gelmedi.

Evet o yüzden Superonline'ı önermiyorum ayrıca iş ahlakına sahip olduklarına da inanmıyorum, kapıma gelen bir Superonline satıcısını reddettikten 5 dakika sonra internetim gitti sebep maket bıçağı ile binada 12 dairenin kabloları arasından benimkinin kesilmesi. bunu kanıtlayamayacağım için şikayet edemedim ama kanıtlayabilseydim kesinlikle şikayetçi olurdum

Evimin yakınında Superonline altyapısı var türk telekomdan ona geçmek istemiştik en başta ancak türk telekom 4000TL cayma bedeli isteyince başka çözüm aramaya karar verdik. Modem değiştirmeyi düşünüyorum şuan onun için de bi önerisi olan varmıdır acaba

Evimin yakınında Superonline altyapısı var Türk Telekom'dan ona geçmek istemiştik en başta ancak Türk Telekom 4000TL cayma bedeli isteyince başka çözüm aramaya karar verdik. Modem değiştirmeyi düşünüyorum şu an onun için de bir önerisi olan var mıdır acaba

Keenetic marka bir modem alarak SNR margin ayarını modemden değiştirebilir ve daha yüksek hızlar alabilirsin.

Keenetic marka bir modem alarak SNR margin ayarını modemden değiştirebilir ve daha yüksek hızlar alabilirsin.

Sistemin nasıl çalıştığını anlatabilir misiniz? Çünkü hat 64 ise nasıl daha yüksek hız alabilir?

Sistemin nasıl çalıştığını anlatabilir misiniz? Çünkü hat 64 ise nasıl daha yüksek hız alabilir?

Hocam sana gelen 64 Mbps belli bir SNR margin değerinde gelen hız. ISS bunu 8 ya da 10 olarak belirliyor. Ya da benim bu bölgede hat kalitesi düşük-parazitlenme fazla diyor ve 20 SNR'da alabileceğin hızı söylüyor.

Mesela kendimden örnek vereyim benim saha dolabına mesafem 450 metre civarı. Türk Telekom'a göre alabileceğim Max hız 25-30 Mbps. Fakat (bu benim tahminim) kabloların büyük kısmı toprak altından gittiği için sinyal kalitesi normalde düşmesi gerekenden daha az düşüyor. Ben de SNR Margin'i 6 olarak ayarladığım zaman 88 Mbps hız alabiliyorum. Bunu deneme yanılma yaparak buldum. 100 Mbps mesela güzdüz problemsiz geliyorken gece çok fazla ani düşüşler oluyor hızda.

Hız ayarlamalarını direkt ISS'ye ileterek yapıyorum bu arada. Yani önce onlar Max hızımı 88 Mbps olarak ayarlıyor sonra ben modemden bu hıza denk gelen SNR margin ayarını yapıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı