Bina tesisatı yenilenmeli mi?

Sizde bu bağlantıdan geliyor demek. Bu tarz olanlarda pek fikrim yok ama bunun normalde modem girişindeki gibi uç ile takılı olması gerekmiyor mu?
Hocam kastettiğiniz şeyi tam anlayamadım, elimde ki bunun benzeri. Bur ucu duvardan, diğeri ise modeme takıyorum.

Dosya Ekleri

• images (1).jpeg
    images (1).jpeg
    14,4 KB · Görüntüleme: 46
O zaman direkt olarak priz kablosuna bağlamışlar. Elektrik tesisatı bilginiz yoksa çok kurcalamanızı tavsiye etmem. Hattı yenilemeyi düşünebilirsiniz veya 55 Mbps ye razı olup interneti kullanabilirsiniz. 82Mbps saniyede 9,5-10 MB indirirken 55Mbps saniyede yaklaşık 7MB indirme hızı sunar.

Aynı

ZyXEL VMG3312-B10B
Yaklaşık 3-4 aydır modemde ki DSL ışığı yeşil yerine turuncu yanıyor. Ama internet hızımda bir değişiklik yok. Yeşilken de aynı hızdı, turuncuyken de aynı hız.

Modemden kullanmaktayım. Türk Telekom yaklaşık 1.5 yıl önce haberim olmadan benim ADSL internetimi VDSL yapmış. Tabii ben bunu modemdeki turuncu ışığı internette aratınca buldum.

O zaman direkt olarak priz kablosuna bağlamışlar. Elektrik tesisatı bilginiz yoksa çok kurcalamanızı tavsiye etmem. Hattı yenilemeyi düşünebilirsiniz veya 55 Mbps ye razı olup interneti kullanabilirsiniz. 82Mbps saniyede 9,5-10 MB indirirken 55Mbps saniyede yaklaşık 7MB indirme hızı sunar.
Hocam, tesisatı yenilemek ne kadar tutar, bilginiz var mı ? İnternet kesintisini kaç gün yaşarım ? Sizce 55'e razı gelip, 82 almamak mantıksız mı ?
Aynı

Modemden kullanmaktayım. Türk Telekom yaklaşık 1.5 yıl önce haberim olmadan benim ADSL internetimi VDSL yapmış. Tabii ben bunu modemdeki turuncu ışığı internette aratınca buldum.
Hocam yani turuncu ışığın anlamı bu mu ? Benim de haberim yoktu böyle bir şeyden. ADSL'den VDSL'e geçmesi daha iyi değil mi ? Bildiğime göre ADSL maximuk 16, VDSL ise daha fazla destekliyor. Yanlışım mi var ?

CAT6 kablo fiyatı minimum 100TL işçilik kısmı kablodan daha fazla tutar sanırım toplam fiyat en az 300 TL bence tabi elektrikçi değilim bilemiyorum😅. Kablo değiştirildiği an internete bağlanırsınız sıkıntı olmaz. Ev çok kalabalık değil ise 55 yeterli bir hız aslında. Tavsiyem deneyin memnun kalmazsanız tesisatı değiştirip 82 yaparsınız.

Tesisatı yenilemek ne kadar tutar, bilginiz var mı? İnternet kesintisini kaç gün yaşarım? Sizce 55'e razı gelip, 82 almamak mantıksız mı?

Tesisatı yenilemek çok mantıklı. Senelerdir çürüyen, oksitlenmiş bakır kablolar sadece hızını düşürmekle kalmıyor, sinyali kötü etkilieyerek SNR ve hat zayıflaması gibi şeyleri bozuyor.
Heleki hattın desteklediği son hızı oksitlenmiş bir bakırda çalıştırırsan, internetin kopması, anlık hız düşüşleri vb. onlarca sorunla uğraşırsın.
Yeni bir CAT5 veya CAT6 kablo alarak kendin yapabilirsin. CAT kablonun 1 ucuna RJ11 taktırıp diğer ucunu Kron kutusundan çekin. İşlemi nasıl yapacağınızı tam olarak öğrenmek istiyorsanız yeni konu açın.

CAT6 kablo fiyatı minimum 100TL işçilik kısmı kablodan daha fazla tutar sanırım toplam fiyat en az 300 TL bence tabi elektrikçi değilim bilemiyorum😅. Kablo değiştirildiği an internete bağlanırsınız sıkıntı olmaz. Ev çok kalabalık değil ise 55 yeterli bir hız aslında. Tavsiyem deneyin memnun kalmazsanız tesisatı değiştirip 82 yaparsınız.
Tamamdır hocam, TurkNet'in 140 TL'lik paketini alıcağım. Dediğiniz gibi tatmin olmazsam tesisatı yenileteceğim. Peki kesin olarak 55 Mbps alacağıma emin misiniz ? Orada ki değer kesin olarak doğru mu ? Daha sonra sıkıntı yaşamak istemiyorum da.
Tesisatı yenilemek çok mantıklı. Senelerdir çürüyen, oksitlenmiş bakır kablolar sadece hızını düşürmekle kalmıyor, sinyali kötü etkilieyerek SNR ve hat zayıflaması gibi şeyleri bozuyor.
Heleki hattın desteklediği son hızı oksitlenmiş bir bakırda çalıştırırsan, internetin kopması, anlık hız düşüşleri vb. onlarca sorunla uğraşırsın.
Yeni bir CAT5 veya CAT6 kablo alarak kendin yapabilirsin. CAT kablonun 1 ucuna RJ11 taktırıp diğer ucunu Kron kutusundan çekin. İşlemi nasıl yapacağınızı tam olarak öğrenmek istiyorsanız yeni konu açın.
Şuanlık 55'i deneyeceğim. Eğer bir sorunla karşılaşırsam dediğinizi yapacağım. Teşekkür ederim.
Şuanlık 55'i deneyeceğim. Eğer bir sorunla karşılaşırsam dediğinizi yapacağım. Teşekkür ederim.

Gün içinde ufak değişiklikler olur ama genel olarak 55Mbps alırsınız. Şimdiye kadar pek çok kişiye bu yöntem ile baktım ve hepsi orda ne yazıyorsa onu alıyor. İlla Türknet bağlamanıza gerek yok netspeed, millenicom gib sağlayıcılar da bulunmakta ve sanırım şuan onlar çok daha uygun fiyata.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı