Binadaki kutu nedir?

kula000

Megapat
Selamlar herkese mutlu bir yıl dilerim öncelikle.
Bir iki aydır mahallede altyapı çalışması oldu. Bir yerler kazılmadı edilmedi. Eve CAT6 kablo çekilmişti 2 3 hafta önce. Birkaç gün önce'de evin girişine siyah bir kutu monte edilmiş. Akşam iş çıkışı kutuları kontrol ediyorlardı eve geldiğimde.
Bugün Telekom sitesinde kontrol ettiğim de fiber hizmet alabilirsiniz bilgisine ulaştım. Lakin kutuda sarı kablo falan yok. Beyaz bir kablo takılı aynen şu resimdeki gibi.
Nedir bu? Sarı olan optik kablolar nerede?

Dosya Ekleri

• images (9).jpeg
    11,5 KB · Görüntüleme: 288
Son düzenleyen: Moderatör:
Türk Telekom Fiber çekmiş. Kabloları bağlamamış (Yanlış biliyorsam düzeltin)

Altyapı neden aktif o zaman? Ayrıca eleman 1 hafta içinde aktif olur dedi gitti.

Telekom'un FTTH sisteminin fiber sonlama kutusu.
Yakında dairenize kadar fiberi getirirler.

Altyapı neden aktif o zaman? Ayrıca eleman 1 hafta içinde aktif olur dedi gitti.
Ortak her gelen personelin farklı görevi var. Kutu takımı için farklı, kablo tesisatı için farklı, modem kurulumu için farklı. Bunlar farklı kategorilere giriyor. Bu yüzden adıma adım ilerliyorlar.

Kutu altyapıya bağlanmamış. Ama daire kablosu takılmış.

Turknet'e başvuru yaptım kabul etti bakalım ne diyecekler

Değişen bir şey olmayacak. Alt yapı olarak Türk Telekom olacağı için yine başını çevirdiğinde TTneti göreceksin

Kutuya fiber kablolar bağlanmamış, öncelikle kutuya fiber kablolar bağlanacak sonra dairenizin içide tesisat yoksa fiber kablo döşenecek sonra başvurunuz alınacak.
Değişen bir şey olmayacak. Alt yapı olarak Türk Telekom olacağı için yine başını çevirdiğinde TTneti göreceksin
Değişen tek şey fiyat olacak

Altyapınız aktifleşmiş, başvuru yaptığınıza göre birkaç gün içinde dairenize OBK dediğimiz iç tesisat kablosunu çekerek kurulumu yaparlar. Hayırlı uğurlu olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…