Binadaki kutu nedir?

15 senedir ADSL hizmeti bekledim ona da razıyım hocam bakalım mahalle de ben ve bir komşu net olarak fibere geçer Superbox saçmalığından bıktık.

Bizim mahalleyide kazıp biçtiler kablo yerleştirdiler ama bu kadar daha ilerisi yok koskoca İstanbul'da fiber olmayan yerler hala var millet ayın karanlık yüzünü keşfediyor marsa uydu ve koloni göndermek için araştırmalar yapıyor biz hala internet hızında kaldık diyecek söz yok.

2 ay önce bana bu mahalleye altyapı gelecek deseler inanmazdım.
Cimer olsun müdürlük olsun gitmediğim mecra kalmadı. Hala nasıl oldu bu iş anlamış değilim

2 ay önce bana bu mahalleye altyapı gelecek deseler inanmazdım.
Cimer olsun müdürlük olsun gitmediğim mecra kalmadı. Hala nasıl oldu bu iş anlamış değilim
Türkiye'nin %90'ına altyapı gelecek diye söz verildi zaten, önemli olan o değil. O %90'lık kısım mahalleleri kapsıyor, binaları değil. Yan binaya* fiber gelse dahi sana gelmeme ihtimali bile olabiliyor. Sokağından fiber geçmesi önemli değil yani.
Telekom sizin binadan para kazanacağına ikna olursa gelip o binaya fiber çeker ve aktif eder :) yoksa kar edemeyeceği işe girmez.

Türkiye'nin %90'ına altyapı gelecek diye söz verildi zaten, önemli olan o değil. O %90'lık kısım mahalleleri kapsıyor, binaları değil. Yan binaya* fiber gelse dahi sana gelmeme ihtimali bile olabiliyor. Sokağından fiber geçmesi önemli değil yani.
Telekom sizin binadan para kazanacağına ikna olursa gelip o binaya fiber çeker ve aktif eder :) yoksa kar edemeyeceği işe girmez.

Burada nereden baksanız tüm evlerde altyapı yetersizliğinden kaynaklı Superbox kullanımı mevcut. Bu da potansiyel alıcı konumunda olduğumuz anlamına gelir hizmeti bir süre aktif tutup reklam yapabilir istediği ilgiyi görmezse dediğiniz gibi olur muhtemelen.

Burada nereden baksanız tüm evlerde altyapı yetersizliğinden kaynaklı Superbox kullanımı mevcut. Bu da potansiyel alıcı konumunda olduğumuz anlamına gelir hizmeti bir süre aktif tutup reklam yapabilir istediği ilgiyi görmezse dediğiniz gibi olur muhtemelen.

Bu tarz durumda çok katlı apartmanlarda oturuyorsanız daireleri dolaşarak tek tek imza toplarsanız Telekom potansiyel müşteri olacağını düşünerek zaten altyapı çekecektir :) fakat müstakil evde oturuyorsanız bu biraz daha zor olacaktır.

Hocam konuyu hortlatıyorum. Aynı şekilde bizim yanımızdaki ahşap direktede ek kutusu var. Binaya girişide aynı sizin kablonuzdan. Ne alemde altyapı halloldu mu hızınız kaç bilgi verir misiniz?

Fiber olarak altyapı sağlandı. Eve kuruluma geldiklerinde eve gelen kablo sarı optik kablo ile değiştirilmiş.
100 MBPS çok rahat alıyorum şuan. Eger mahalle'de dağıtıcı kutudan tüm evlere kablo çekilmiş ise çok yakında test etmeye gelecekler. Daha sonra kurulum yaptırabilirsiniz.

Fiber olarak altyapı sağlandı. Eve kuruluma geldiklerinde eve gelen kablo sarı optik kablo ile değiştirilmiş.
100 Mbps çok rahat alıyorum şu an. Eger Mahalle'de dağıtıcı kutudan tüm evlere kablo çekilmiş ise çok yakında test etmeye gelecekler. Daha sonra kurulum yaptırabilirsiniz.

Mahallede sadece bizim binamız yeni diğerlerinde mevcut ADSL var. Giriş yapıldı ana hat gri kabloyla. Panoyu bekliyoruz ve dairelere kablo çekimi. Ont ve modem resmi atar mısınız?

buyrun hocam umarım çok kısa hallederler.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2022-10-30 saat 21.16.08.jpg
    WhatsApp Görsel 2022-10-30 saat 21.16.08.jpg
    157,3 KB · Görüntüleme: 41

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı