Alfa Prime
Kilopat
Türk Telekom
TurkNet
TurkNet
Hayır hocam bu kutuya OFDK (optik fiber dağıtım kutusu) denir ve günümüzdeki en son teknolojidir. Buradan dairenize kablo çekilir ve daire içinde ONT cihazında sonlandırılır. ONT'den de modeme CAT kablo bağlanır. Böylece fiber altyapıda hizmet alınmış olur.Ben daha gelip gideceklerini zannetmiyorum. Çalışanların buradaki altyapı ADSL üzeriden sağlanıyordu. Belki ufak bir yenileme yapılmış olabilir. Ekipler uzun süredir semtte çalışma yapıyor. Lakin gerçek fiber altyapı bu şekilde sağlanamaz bana kalırsa. Kazı çalışması olmadı hiçbir şekilde çünkü. Çünkü tüm firmalar 100 Mbps veririm diyor sorgulamalarım da. Tahminimce altyapıyı iyileştirip fibere yakin bir hizmet sunacaklar.
O gri kablo muhtemelen CAT değil OBK dediğimiz iç tesisat fiber kablosudur. Fotoğrafını görürsem daha net konuşabilirim. Şu an için dairelerden gelen herhangi bir bağlantı görünmüyor. Kutuya giren o gördüğümüz gri kablo ana hat kablosu.Şimdi ne olacak? Eve zaten bir kablo çekmişler gri bir kablo CAT kablosu sanırım. Bu kutuya bağlı sanırım oda. TurkNet bana şu an kullanıcı adı şifre bilgilerini verdi kablo eksikliği varsa bağlanmayacak mi?
Tam da tahmin ettiğim gibi OBK bu. Bu kablo ilk fotoğraftaki kutuya bağlanacak, bu kadar.Kablo bu hocam pek Ethernet kablosunada benzemiyor.
Rica ederim.Teşekkür ederim hocam. Anladığım kadarıyla turknet firmasının şuan için bağlantı yapmaması için herhangi bir sebep yok.
Bu arada diğer ucu dediğiniz gibi kutudadır muhtemelen.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.