Binali Yıldırım Ve Türkçe

Adam İTÜ'de güzel bir bölüm bitirmiş. Yüksek lisans yapıp araştırma görevlisi, asistan olarak da çalışmış.

Akademik hayatı çoğu dalga geçen kişiden daha parlak bakacak olursak.

Bunu bilerek yaptığını sanıyorum ben. Halkımız abartmayı ve takılmayı çok sever böyle olaylara, orası ayrı :)

Bilerek yapmıyorsa durum vahim.

Bunların gerçekten olduğuna inanmıyorum ben.

Ben bu insanların diplomasından da şüphe duyuyorum. Hangi mantıkla "Bilerek yaptığını" söyleyebiliyorsunuz anlamıyorum :) Açık ve net; ana dilini verimli şekilde kullanamıyor. X okulundan hakkıyla mezun olmuş olsa bile "Yaş kemale ermiş" demektir artık.

ABD Başkanı Trump; karşılama protokollerinde karşı ülkenin yetkilisini çok kaba bir biçimde karşılıyor; tabiri caiz ise tokalaşma savaşı veriyor ve bunu çok belli ediyor. Bu adam kasıtlı yapıyor deseniz inanırım ancak Binali'nin kasıtlı olarak yazamadığına inanmam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bu insanların diplomasından da şüphe duyuyorum. Hangi mantıkla "Bilerek yaptığını" söyleyebiliyorsunuz anlamıyorum :) Açık ve net; ana dilini verimli şekilde kullanamıyor. X okulundan hakkıyla mezun olmuş olsa bile "Yaş kemale ermiş" demektir artık.

ABD Başkanı Trup; karşılama protokollerinde karşı ülkenin yetkilisini çok kaba bir biçimde karşılıyor; tabiri caiz ise tokalaşma savaşı veriyor ve bunu çok belli ediyor. Bu adam kasıtlı yapıyor deseniz inanırım ancak Binali'nin kasıtlı olarak yazamadığına inanmam.
Benim mantığım, benim fikrim değil mi hocam? Soylenemez mi? Kagıt üzerinde bitirmiş veya bitirmemiş. Ben sonuca bakarım. Zira ne adamın hocasıydık, ne sıra arkadaşıydık. Kimse bilemez. Ben de emin olmadan bu kadar net yorum yapılmasını mantıklı bulmuyorum.

Son düzenleme:
Bilerek veya bilmereyek, birde şöyle bir şey var yıllarca siz bir şeyi yapmazsanız o şeyleriniz körelir, adam başbakan olmuş(Veya oraya gelene kadar) eliyle oturup yazı yazdığını hiç sanmıyorum yani yıllardır belkide yazmadığı için bu hale gelmiş olabilir.

Bilerek veya bilmereyek, birde şöyle bir şey var yıllarca siz bir şeyi yapmazsanız o şeyleriniz körelir, adam başbakan olmuş(Veya oraya gelene kadar) eliyle oturup yazı yazdığını hiç sanmıyorum yani yıllardır belkide yazmadığı için bu hale gelmiş olabilir.
Okuma, yazma bilmeyen bir insanın başbakan olması sizce de bir problem değil mi? Elbette bir şey yapılmadığı sürece unutulur fakat bu yazı yazmak ve "Türkçe" olmamalıdır. Çünkü konuştuğu dilin yazılmasını bilmeyen birinin başbakan olması zor. Ama bu ülkede olabiliyormuş anladığım kadarıyla...

Ben sonuca bakarım. Zira ne adamın hocasıydık, ne sıra arkadaşıydık. Kimse bilemez.
Ben de gözümün önünde olana; gördüğüme inanıyorum ve olanı söylüyorum. Sahip olduğu rütbenin gram önemi yok, Tayyip Erdoğan'ın da sahte diploma vakası var ancak terminatör gibi konuşuyor adam. Bence sen tutarlı davranmaya başlamalısın artık. Bir konu oluyor sağcılara gömüyorsun, bir konu oluyor sağcıları savunuyorsun. Bazen inançlısın bazen inançsız - bazen komünist bazen anarşist. Bir konu oluyor "Seni çok severim" diyorsun, başka bir konu geliyor yapılan basit yorumu kaldıramayıp üzerine alınıyorsun.

Sen kimsin, kimlerdensin bize bunu bir açıkla lütfen. Baştan aşağı tutarsız davranıyorsun ve "Bilişime kafayı fazla takarsan sıyırırsın, sadece nimetlerinden faydalanacaksın" diyen birini savunuyorsun. Yazdığı yazının neresine nokta koyacağını bilmeyen adamı savunuyorsun. Kukla yönetim anlayışı icra eden birini savunuyorsun resmen. Trolllük yaparak, PUBG oynayarak ülke veya mega şehir yönetilmiyor.

Gerçekten, tutarlı olmanın vakti geldi artık.

Evet, bazen dönüp kendine bakmak gerek ayna karşısında :) Yeri geliyor ben bile şu matematik işlemi nasıl yapılıyordu diyorum.

Adam çoğu siyasetçiye göre sempatik, PUBG oynamış biri. Milleti güldürmek için neden yapmasın diyorum ben de?
Yahu saçma sapan konuşmayın PUBG oynamış diye güzelleme yapıyor adama. Bu capsin yapılma amacı hepimizin de bildiği üzere ''Sevgili öğrenciler'' yazmayı bilememesinden kaynaklı. İTÜ mezunu olmak da her şey değilmiş anladığımız kadarıyla insan kendini geliştiremedikten sonra. Bir politikacı, siyasetçi sıfatına dair hiçbir şey taşımıyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı