Binamda fiber var mı?

Merhaba, geçen sene Türk Telekom mahallemize fiber altyapı getirdi. Birkaç ay sonra da saha ekibi gelip dairemize gri bir kablo çekti. Kablonun fotoğrafı aşağıda mevcut. Sorduğumda bana fiberin aktif edildiğini ve kullanabileceğimi söylediler ancak şu an internet servis sağlayıcıları binamızda fiber hat olmadığını söylüyor. Karşı komşumuz ise fiber kullanıyor. Göknetin internet sitesinden yaptığım sorguyu aşağıya ekledim. Ayrıca binamıza takılan kutu ve dairemize çekilen kablonun fotoğrafını da ekledim.

@Dejuf hocam rahatsız ediyorum kusura bakmayın. İnternet konusunda bilgili olduğunuzu gördüm. Bu konuyla ilgili yardımcı olabilir misiniz?

bizim binanın altyapı sorgusu:

benim değerler.png

komşumun altyapı sorgusu:

komşu değerler.png

binaya gelen.jpg

daireye gelen.jpg

@Dejuf hocam iki gündür zor bela uğraşıp birilerine ulaşmayı başardım. Şu an bana diyorlar ki Türk Telekom'dan fiber paketi seçin, evrakları imzalayın, biz fiber port için talep oluşturalım. Hizmet almakta olduğum NetSpeed ile görüştüm onlar port talebinde bulunamayacaklarını söylediler. Yani Türk Telekom beni müşterisi yapmaya çalışıyor. Bir de paketleri fiyatlarıyla birlikte gönderip altına "paketlerin tamamı limitsiz" yazmış :D Allah Allah nasıl olur ya limitsiz pakette ne ola ki? 24 ay taahhütle 100 Mbps internete ilk 12 ay 277 sonraki 12 ay 317 TL para istiyorlar. Ben portu nasıl aktif ettirebilirim bu konuda öneriniz var mı?
Aktivasyon için sizin yapabileceğiniz bir şey yok hocam. Bir süre sonra aktif edilecektir. Zaten TT'ye abone olsanız bile bunun aktivasyon sürecine bir etkisi olmaz.

@Dejuf hocam iki gündür zor bela uğraşıp birilerine ulaşmayı başardım. Şu an bana diyorlar ki Türk Telekom'dan fiber paketi seçin, evrakları imzalayın, biz fiber port için talep oluşturalım. Hizmet almakta olduğum NetSpeed ile görüştüm onlar port talebinde bulunamayacaklarını söylediler. Yani Türk Telekom beni müşterisi yapmaya çalışıyor. Bir de paketleri fiyatlarıyla birlikte gönderip altına "paketlerin tamamı limitsiz" yazmış :D Allah Allah nasıl olur ya limitsiz pakette ne ola ki? 24 ay taahhütle 100 Mbps internete ilk 12 ay 277 sonraki 12 ay 317 TL para istiyorlar. Ben portu nasıl aktif ettirebilirim bu konuda öneriniz var mı?
Klasik TT ekipleri işte ne olacak? Fiyatta pahalı onu da söyleyeyim.

Aktivasyon için sizin yapabileceğiniz bir şey yok hocam. Bir süre sonra aktif edilecektir. Zaten TT'ye abone olsanız bile bunun aktivasyon sürecine bir etkisi olmaz.
Yalnız mahallede sadece Türk Telekom'dan hizmet alanlar fiber kullanabiliyor. 2021'de hat döşendi, aynı yıl içinde aktivasyon işlemleri gerçekleşti, insanlar fiber paketlere geçiş yaptı. Diğer firmalardan hizmet alanlar neden fiber kullanamıyor? Bu kadar uzun aktivasyon süreci olmaz diye tahmin ediyorum ki zaten belli binalarda aktif olup geri kalanında aktif olmaması normal bir durum değil.

Klasik TT ekipleri işte ne olacak? Fiyatta pahalı onu da söyleyeyim.
Tabi ki fiyat pahalı. Netspeed 160 liraya 100 Mbps, 236 liraya 200 Mbps veriyor. Belki daha ucuz fiyatlara hizmet verenler de vardır ben sadece bildiğim firmayı söylüyorum. Gerçekten inanılmaz bir durum. Aşağılamak için söylemiyorum, bir metni kopyala yapıştır yapmayı daha geçen gün benden öğrenen adamın evinde sırf TT müşterisi diye fiber var, onlarca gigabyte boyutundaki dosyalarla çalışan insanların fiber interneti yok. Ne diyeceğimi bilemiyorum.

Yalnız mahallede sadece Türk Telekom'dan hizmet alanlar fiber kullanabiliyor. 2021'de hat döşendi, aynı yıl içinde aktivasyon işlemleri gerçekleşti, insanlar fiber paketlere geçiş yaptı. Diğer firmalardan hizmet alanlar neden fiber kullanamıyor? Bu kadar uzun aktivasyon süreci olmaz diye tahmin ediyorum ki zaten belli binalarda aktif olup geri kalanında aktif olmaması normal bir durum değil.
Dediğiniz gibi çok uzun sürmüş. Hâlâ da sürmeye devam ediyor. Normalde abone fark etmeksizin aktivasyon sağlanırdı ama sizin durum biraz farklıymış.
Daha önce de ifade ettiğim gibi BTK'ya bir yazın bakalım ne diyecekler. Olmadı müdürlüğe gidip planlama birimiyle de yüz yüze görüşürsünüz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı