Binanız depreme dayanıklı mı?

7.7 ve 7.6 depremlerden sonra sadece bir odada alçı çatlağı oldu o da 10cm kadar yok. Deprem anında ayakta duramadığımı belirteyim. Sanırım sağlamlığını kanıtlamış oldu. Farklı firmanın aynı zemine yaptığı bina şu an kullanılmıyor. Terk etti çoğunlukla oturanlar. Fayanslar patlamış, asansörü düşmüş ve kolonlarda hasar var diyorlar konuşanlar.
 
7.7 ve 7.6 depremlerden sonra sadece bir odada alçı çatlağı oldu o da 10cm kadar yok. Sanırım sağlamlığını kanıtlamış oldu. Farklı firmanın aynı zemine yaptığı bina şu an kullanılmıyor. Terk etti çoğunlukla oturanlar. Fayanslar patlamış, asansörü düşmüş ve kolonlarda hasar var diyorlar konuşanlar.
Sizin binanızın dayanıklı olduğuna sevindim.
 
Girdiğimiz de 5 yıllıktı. Şu an 8 yıllık falan olması lazım. Baktığımız zaman yeni sayılacak düzeyde. Ancak ne yazık ki yeni olan binaları görüyoruz haberlerde çoğu yıkıldı, yıkılıyor.
 
@CrescentAngel5000 Teşekkür ederim. Ben depremlerin merkezinden kabaca 100km kadar uzaktaydım onu da söylemeliyim. Merkezinde olanlarla kesinlikle kıyaslanamayız. Yine de bulunduğum şehirde duvarları patlayan, cephesi dökülen binaları görünce farkı görüyor insan. Ben 2. gün evime girip yattım ama tanıdığım çoğu kişi toplanma alanlarında kalıyordu daha neredeyse düne kadar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı