Binaya fiber kutusu nasıl getirilir?

Hermitus

Hectopat
Makaleler
3
Merhaba arkadaşlar, yeni bir binaya taşındık ve geçen gün sokağımızda altyapı çalışması oldu. Turuncu bir kablo çekildi sokağa aynı kablo apartmana delik açılarak sokulmuş. Bunu araştırdığımda bunun fiber kablosu olduğunu binaya fiber kutu takılması durumunda altyapının etkinleşeceğini öğrendim. TT ilçe müdürlüğüne giderek kutu ne zaman gelir diye sordum. Binanızda 12 daire var en az 3-4 başvuru gerekiyor kutunun gelmesi için dedi. Açıkçası binadan kimse yüksek fiyatlara Türk Telekom'dan internet almaz çalışanın dediği başvuru sayısını dolduramazsak binaya kutu gelmeyecek mi? Bu durumda izlemem gereken bir yol var mı? Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.

Dostum tecrübeyle sabit.
3-4 Başvuru Hikaye yapılsa bile uzun zaman ertelenir.
Programlarında yüksek başvurudan düşük başvuruya doğru gidilir.
Bulunmuş olduğun apartmanın %80 oranı imzayı atarsa kısa zamanda getirtirsin.

Dostum tecrübeyle sabit.
3-4 Başvuru Hikaye yapılsa bile uzun zaman ertelenir.
Programlarında yüksek başvurudan düşük başvuruya doğru gidilir.
Bulunmuş olduğun apartmanın %80 oranı imzayı atarsa kısa zamanda getirtirsin.

Binanın %75'i başvuru yaparsa ancak öncelik bize gelir öyle mi? Kimse başvuru yapmasa da beklersek gelir mi?

Şimdi hocam bir tarafta 20 dairenin 18 imza atan binası var bir tarafta 12 dairenin 3 imza atanı var bu adam doğal olarak önceliği ilk olana verir.
Bu böyle böyle kaç binadır belki de. Daire sayısından ziyade apartmanın ne yoğunlukta fiber talebi olduğuna bakıyor.
Özetle evet apartmanınızda yoğun fiber talebi olursa öncelik listesine girersiniz.
Ama tabii listede sizin üstünüzde 70-80 daire yüksek fiber talepli binalar varsa o zaman iş değişir.
Bina daire oranınıza göre yüksek talebiniz var ise her halükarda avantajlı çıkarsınız.

Üstteki hocamızın dediğide hemen hemen benim dediğim yere çıkıyor.
Benim bahsettiğim imza muhabbetini de tam anlamıyla anlatmış oldu.
Hususi sizi ilgilendiren değil de binayı etkileyen durum olduğu için kendileri gelip fiber bağlıyorlar binaya ayarladıkları müsait zamanda.

Üstteki hocamızın dediğide hemen hemen benim dediğim yere çıkıyor.
Benim bahsettiğim imza muhabbetini de tam anlamıyla anlatmış oldu.
Hususi sizi ilgilendiren değil de binayı etkileyen durum olduğu için kendileri gelip fiber bağlıyorlar binaya ayarladıkları müsait zamanda.

Hocam peki ben dilekçe göndermesem de onlar zamanı gelince gelip takar mı? Yani imza işi sadece süreci mi hızlandırıyor?

Görüştüğünüz kişinin görevi nedir bilmiyorum, illa ki maliyet tabii ki ama bunun kararını rastgele çalışan biri vermiyor. Bütçe meselesi genellikle Genel Müdürlüğün işidir. Dilekçe'ye cevap verilmesi yasal süresi birkaç ay olması lazım o yüzden süreci hızlandırmak için diğer tavsiyeleri verdim. Yüz yüze görüşmeler bu işleri daha çabuk çözer, elinizdeki dilekçe "bakın talep de var" demenin bir hali sadece.
Belirsizlikle beklemektense gidip planlama birimiyle görüşmek çok da zahmetli değil sanki. Sonra dediğim kişilere mesaj atın, 1-2 günde bile sonuç alabilirsiniz. Ayrıca, fiber kabloyu sizin binaya kadar çektilerse proje çizilmiş, yatırım yapılmış, altyapı gelmiş, siz de dahil edilmişsiniz demektir. O kutu muhakkak gelir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı