Binbirçeşit'ten Trezor alınır mı?

Trezor Resellers | Trezor Hardware Wallets burada authurized reseller olarak gözüküyor ama şöyle bir şey var ki uzun süredir böyle ve halen düzenli kontrol ediliyor mu bilmiyorum. Güvenilir midir sizce? Ledger'de bakmıştım ama birkaç kere leak vb. olaylar yaşanmıştı.
Alınır, halen orijinal satıcıları olarak gözüküyor. Trezor firmware/open source bakımından Ledger'e oranla gerçekten çok ama çok daha iyi. Uzun yıllardır raspberry pi üzerinden buildlenen Trezor kullanıyorum ve hiçbir şekilde sorun yaşamadım. Model One yeterli olabilir fakat site üzerinde tükenmiş olarak gözüküyor. Model 3 alabilirsiniz.

Alınır, halen orijinal satıcıları olarak gözüküyor. Trezor firmware/open Source bakımından Ledger'e oranla gerçekten çok ama çok daha iyi. Uzun yıllardır Raspberry Pi üzerinden buildlenen trezor kullanıyorum ve hiçbir şekilde sorun yaşamadım. Model One yeterli olabilir fakat site üzerinde tükenmiş olarak gözüküyor. Model 3 alabilirsiniz.

3 veya 5 almayı planıyordum evet temel sorma sebebim biraz paranoid gelecek ama Türkiye distrubitlerine tam güvenim yok içine bir şey koyup gönderirler mi diye endişe ediyorum biraz :D

3 veya 5 almayı planıyordum evet temel sorma sebebim biraz paranoid gelecek ama Türkiye distrubitlerine tam güvenim yok içine bir şey koyup gönderirler mi diye endişe ediyorum biraz :D

Orijinal cihaza Firmware atmaları çok zor ve bu cihazlarda passphrase denilen olay var. Passphraseli kurduğunuz sürece kimse bulamaz. Seediniz yayılsa bile passphraseniz olmadan asıl wallete erişemiyorlar o yüzden bu cihazlara bayılıyorum. Normalde bu ve bunun tarzı cihazların seedlerini insanlar kağıda yazmanızı ister ben Passphrase'li kullandığım için direkt seedi mail adreslerime yolladım. Birisi bulsa bile asıl wallete ulasamayacak çünkü kullandığım passphrase bana ait😀

Orijinal cihaza Firmware atmaları çok zor ve bu cihazlarda passphrase denilen olay var. Passphraseli kurduğunuz sürece kimse bulamaz. Seediniz yayılsa bile passphraseniz olmadan asıl wallete erişemiyorlar o yüzden bu cihazlara bayılıyorum. Normalde bu ve bunun tarzı cihazların seedlerini insanlar kağıda yazmanızı ister ben Passphrase'li kullandığım için direkt seedi mail adreslerime yolladım. Birisi bulsa bile asıl wallete ulasamayacak çünkü kullandığım passphrase bana ait😀
Vayy iyiymiş öğrendiğim iyi oldu kurarken o sekilde kurarım :)) sağolun

Vayy iyiymiş öğrendiğim iyi oldu kurarken o sekilde kurarım :)) sağ olun.

Kendi sitesinden bahsettiğim olayı kesinlikle araştırın. Ekstra seed katmanı olarak kullanıyor, 24 kelime seediniz var ise kullandığınız passphrase teoride 25. kelime olarak geçiyor. Misal tahameRT123456 diye bir passphrase kullanıyorsunuz, bunu birinin bulması neredeyse imkansıza yakın. Seediniz ortaya çıksa bile boş bir wallet gözüküyor, yanlış yazılan her passphrase de boş bir wallete çıkıyor. Walletinize erişmek isteyen kişinin sizin hem seedinizi, hem de size özel belirlediğiniz bir parolayı bulması gerek ki bu da imkansiz bir olasılık. Rica ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı