BioNTech aşısı sonrası yaşadıklarım

Makaleler
4
Daha fazla  
Bugün hastanede aşı randevum vardı. İyi ki hastanede yaptırmışım. Aşıdan 10 dakika sonra aniden başım dönmeye başladı, etrafımdaki sesleri uğultu olarak duymaya başladım. Kafam patlayacak gibiydi. Sonra beni acil kısmına götürdüler orada çok kötü titremeye başladım. Hayatımda bu kadar kötü hissetmemiştim daha önce. Alerji olmasına karşı birkaç iğne yaptılar sanırım. Sonra durumum kötüleştiği için sarı odaya aldılar. Orada oksijen ve serumlarla takviye yaptılar ama 7 saatin sonunda ancak kendimi bir tık iyi hissedebildim. Kan testi, tomografi vs. çekildi. Hiçbirinde sorun bulunmadı. Şu an eve yeni geldim. Size tavsiyem aşıdan sonra 15 dakika değil, en az yarım saat orada beklemeniz. Ve alerjik bir bünyeniz varsa kesinlikle yaptırmayın bence.

Yan etki yapmış size. Bana da oldu. Olduktan 1 dakika sonra başım döndü ama öyle uğultu vesaire yoktu. 3-5 saniye sürdü geçti. Ama 30-35 saniye sonra gözüm karardı. Ani kan düşüşü yaşadım o da 2-3 saniye sürdü. Yanımdakiler tutmasa kafayı çarpmıştım. Olduktan sonra 5-6 dakika yerinizde oturmanız daha iyi olacaktır. Geçmiş olsun.

Bugün hastanede aşı randevum vardı. İyi ki hastanede yaptırmışım. Aşıdan 10 dakika sonra aniden başım dönmeye başladı, etrafımdaki sesleri uğultu olarak duymaya başladım. Kafam patlayacak gibiydi. Sonra beni acil kısmına götürdüler orada çok kötü titremeye başladım. Hayatımda bu kadar kötü hissetmemiştim daha önce. Alerji olmasına karşı birkaç iğne yaptılar sanırım. Sonra durumum kötüleştiği için sarı odaya aldılar. Orada oksijen ve serumlarla takviye yaptılar ama 7 saatin sonunda ancak kendimi bir tık iyi hissedebildim. Kan testi, tomografi vs. çekildi. Hiçbirinde sorun bulunmadı. Şu an eve yeni geldim. Size tavsiyem aşıdan sonra 15 dakika değil, en az yarım saat orada beklemeniz. Ve alerjik bir bünyeniz varsa kesinlikle yaptırmayın bence.

Alerjik geçmişi olanlara zaten genellikle "Sinovac" öneriliyor.

Teşekkür ederim geçmiş olsun dilekleriniz için. İlerleyen vakitlerde umarım durumum kötüleşmez.

Hocam çok geçmiş olsun ilerleyen vakitlerde çok bir şey olacağını sanmıyorum umarım da olmaz ama yine de dikkatli olmak lazım. Bende sadece kol ve baş ağrısı yapmıştı aşıdan 7-8 saat sonra.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı