BIOS güncellemesi sonrası RAM uyarısı ve bip sesi

EmreBlast

Centipat
Daha fazla  
BIOS'umu güncelledikten sonra RAM'i A2 ve A4 slotlarına takın diye uyarı verdi.

Bende A3 slotundan çıkarıp A2YE taktım fakat biraz zor oturdu güç uygulamam gerekti.

Herhangi parçaya zarar verdiğimi düşünmüyorum.

Bilgisayar açıkken arada bir sadece bir tane bip sesi geliyor sanki PC yeniden başlarken gelen o ses gibi.

RAM hatası diye gördüm ve aynı sorun olduğunu düşünüyorum A4 slotuna taksam sorun düzelir mi veya yanlış bir şey mi yaptım?

Anakartınızın kullanım klavuzunda; RAM slotlarınızın öncelik yerleri gösteren bölümü bulup ona göre tekrar çıkarıp takın. Bazen güçte uygulasanız tam oturmayabiliyor. Dengeli oturtmaya çalışın. Kasa dikey konumda iken RAM'leri takma yoluna gitmeyin. Anakart yere paralel olmalı. Anakart modelinizi bizimle de paylaşırsanız belki yardımcı olabiliriz.

uyarıda verdiği slota takıp deneyin belkide Güncellediğiniz BİOS sürümü ram slotlarını desteklimiyor olabilir

A2 ve A4 taktırmasının nedeni ramlerin dual channel olarak çalışması.Ram takılımı gayet basit ramlerin altında küçük bir çentik olur onu ram slotunun ortasında bulunan deliğe denk getirip ramin sağ ve sol üst köşesinden bastırıp takın.

A2 ve A4 taktırmasının nedeni ramlerin dual channel olarak çalışması.Ram takımı gayet basit ramlerin altında küçük bir çentik olur onu ram slotunun ortasında bulunan deliğe denk getirip iki taraftan bastırıp takın.

haklı öyle dene eğer olmazsa BIOS güncellediğin sürümün çift kanal desteklemediğinden olabilir

Anakartım MSI B360M PRO-VDH
Çıkan en son bios güncellemesini yaptım.
Bu arada arkadaşlar rami uyarıda verdiği kısıma taktım ve kasa yan yatıyordu.

Anakartım MSI B360M PRO-VDH
Çıkan en son bios güncellemesini yaptım.
Bu arada arkadaşlar rami uyarıda verdiği kısıma taktım ve kasa yan yatıyordu.

çalıştı mı?

ses nasıl geliyor kaydedip atar mısın

Şöyle açıklayayım kaydedilip atılacak bir ses gibi değil. Bilgisayarı yeniden başlarken o ötme midir sanki bir çip atıyor gibi ses var. PC açıkken arada bir o sesten geliyor ve araştırdıktan sonra bellek hatası diye buldum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı