BIOS güncellemesi sonrası RAM uyarısı ve bip sesi

dene gör bip sesi normal bip sesi değilse biraz tiz ses varsa sorun vardır
Tek tek slotları dene dostum.Birinde bipsiz çalışır.

yanlışın var kardeşim her bilgisayar açılırken bip sesi çıkarır ama tiz bir tonda geliyorsa sıkıntı vardır
bip sesi normal bir kez bip geliyorsa sıkıntısız dır ama örnek veriyorum 1 kısa 2 uzun şekilde yada benzeri notada bip sesi geliyorsa problem vardır

uzun bir arayla sadece bir tane bip sesi geliyor daha önceden böyle bir şey olmadığı için taktım sadece.
onun haricinde şuan bilgisayarı sorunsuz kullanıyorum. Ama a4 e takınca düzelecekse üşenmeden yaparım. diğer ikisi zaten uygunsuzmuş.

dene gör bip sesi normal bip sesi değilse biraz tiz ses varsa sorun vardır

yanlışın var kardeşim her bilgisayar açılırken bip sesi çıkarır ama tiz bir tonda geliyorsa sıkıntı vardır
bip sesi normal bir kez bip geliyorsa sıkıntısız dır ama örnek veriyorum 1 kısa 2 uzun şekilde yada benzeri notada bip sesi geliyorsa problem vardır
Ben o anlamda demedim ki dostum.Ramleri tek tek dene ses kesilirse ramdan kaynaklı problem olabilir dedim.Bip sesi her pcde vermiyor.Ben kendi pcmde hiç bip sesi duymadım şuana kadar açarken bile.

hocam öncelikle herkesin size anlatmaya çalıştığı şey bilgisayar açılırken çıkan tek bip sesi için bir hata mesajı mevcut değildir. Fakat senin anlatmaya çalıştığın şey bilgisayar açılırken çıkan bip sesi, bilgisayar açıldıktan sonra da aralıklı olarak devam ediyor olması. Bu sesin sebebi BIOS güncellemesi olsaydı eğer, default ayarlara çektiğiniz de düzelmesi gerekirdi. Eğer imkanınız varsa farklı bir RAM ile deneyin yada çift RAM takarak deneyin.

Arkadaşlar kısaca sizlere şöyle özet geçivereyim. PC'yi yaklaşık 3 yıl önce önce topladım ve montajını vatan bilgisayar yaptı. Herhangi bir hata da yoktu çok şükür. 3 yıldır ne format ne bios güncellemiştim dedim uzun zaman olmuş bir yapayım. Bios güncelledim cpu hatası verdi ramin yerini değiştirdim hata gitti ve ardından format attım. Bios ayarları vs. technopat videosundaki gibi xmpdir hepsini yaptım. Bilgisayarı şuan sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Ne açılırken ne kapanırken ötme sesi yok. Bip diye böyle sesli bir ötme yok. Benim demek istediğim bilgisayar açık iken, hani bilgisayarı reslersiniz de ekran açılmaya yakın kasadan bir ses gelir ya böyle ufak sanki bios sesi gibi ötme değil ama yeniden başladığını anladınız ses hah o sesten geliyor ama sadece bir tane ve çok nadiren. Bende daha önce böyle olmadığı için araştırayım dedim bios bip sesi rehberi çıktı 1 tane bip sesi RAM yenileme şeyi falan deyince dedim bende ramin yerini değiştirdim herhalde o yüzden. Buraya başvurayım dedim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı