Çözüldü BIOS güncellemesi sonrası sistem uyku moduna geçtikten sonra açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
BIOS’a girip "ACPI Settings" veya "ERP", "S4+S5", "Deep Sleep" gibi seçenekleri Disable yapmayı deneyin.

Ayrıca Windows’ta Aygıt Yöneticisi'nden "Güç Yönetimi" sekmesinde klavye/fare gibi cihazların “Bu aygıt, bilgisayarı uyandırabilir” seçeneğini aktif hale getirin.

Sorun çözülmezse “Hızlı Başlatma”yı devre dışı bırakın:

Denetim Masası > Güç Seçenekleri > Güç düğmelerinin yapacaklarını seçiniz > Hızlı başlatmayı aç kutusunun işaretini kaldırın.

Güncelleme sonrası bu tür uyumsuzluklar bazen olur, genellikle güç ayarlarını düzenleyince düzeliyor.

BIOS'a girip "ACPI settings" veya "ErP", "S4+S5", "Deep sleep" gibi seçenekleri disable yapmayı deneyin.

Ayrıca Windows'ta Aygıt Yöneticisi'nden "güç yönetimi" sekmesinde klavye/fare gibi cihazların “bu aygıt, bilgisayarı uyandırabilir” seçeneğini aktif hale getirin.

Sorun çözülmezse “hızlı başlatma”yı devre dışı bırakın:

Denetim Masası > güç seçenekleri > güç düğmelerinin yapacaklarını seçiniz > hızlı başlatmayı aç kutusunun işaretini kaldırın.

Güncelleme sonrası bu tür uyumsuzluklar bazen olur, genellikle güç ayarlarını düzenleyince düzeliyor.

Cevabınız için teşekkür ederim ekran ve sürücü sürücüleri Microsoft'un kurduğu eski sürümler olduğu için yeni BIOS sürümüyle uyumsuzluk yaptı. Çözümü anlatıyorum, driver boster aracılığı ile sadece ekran ve sürücü sürücülerini güncelledim ve oldu.

Cevabınız için teşekkür ederim ekran ve sürücü sürücüleri Microsoft'un kurduğu eski sürümler olduğu için yeni BIOS sürümüyle uyumsuzluk yaptı. Çözümü anlatıyorum, driver boster aracılığı ile sadece ekran ve sürücü sürücülerini güncelledim ve oldu.

Bu bir çözüm değil. Driver Booster gibi hazır sürücü kurucuların kullanılmasını önermiyorum. Ekran kartı ve diğer sürücüleri elle kurmalısınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı