BIOS güncellemesi yaparken laptop kapandı

Garantisi varsa garantiye yollayın. BIOS çipi tekrar yazılacak. Çok pahalı veya çok zor bir şey değil.
Peki BIOS'u dışarıdan yükleyemezler mi?

Garantisi var ise garantiye yollayın.
Garantisi yoksa ve tamirciye vermek istemiyorsanız anakartınızın BIOS dosyasını bulduktan sonra böyle bir cihaz ile BIOS yazabilirsiniz:

Garantisi var ise garantiye yollayın.
Garantisi yoksa ve tamirciye vermek istemiyorsanız anakartınızın BIOS dosyasını bulduktan sonra böyle bir cihaz ile BIOS yazabilirsiniz:

O kadar kolay değil chip î sökecek geri takacak malzemeler de lazim.

@Tekin Alakuş eminim BIOS güncellemesi olduğundan
@maynıng yapan adam garantisi bitti servise göndersem ücret talep ederler mi laptop modelim Lenovo V310 15ikb i7

BIOS güncellemesi sırasında oluşan şeyler garanti kapsamında değildir. Eğer Lenovo ücretli tamir yapıyorsa iyi eğer yapmıyorsa bilgisayarcıya gitmeniz lazım.

Ben anlamıyorum bir güncellemede bilgisayar bozulurmu ya
Benmi şanssızım anlamadımki 3 laptopta bozulurmu ve hepsinde siyah ekran

Şansla ne ilgisi var. Yanlış yapmışsınız işlem yarim kalmış bozulmuş. Güncelleme bozmamış siz bozmuşsunuz.

Benim anakartta BIOS güncellemesi yaparken bittiği zaman siyah ekran geliyor ve bekliyorum sonradan zaten bilgisayar açılıyor çok acele etmişsiniz.

Bios güncellemesini normalde hiçbir üretici ve Windows update indirip yüklemez. Bu seçenek size bırakılır ve isteğe bağlı yüklenir. Lenovo için de bu durum böyle diye biliyorum. Bios güncellemesi yarında kesildiğinde maalesef yazılımsal olarak müdahale edebileceğiniz bir durum yok. Çünkü donanım parçalarını tanımayacak taktığınızda. Gerek CD gerek USB gerekse klavye mouse tanınmayacağı için bir yazılım yüklemeniz imkansız. Kurtarılamayarak bir yanı yok ancak bunu bir tamirci yapabilir mi bilmiyorum. Teknik servis bu işi halledecektir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı