Çözüldü BIOS is Updating LED Firmware

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yesilyurtomer

Megapat
Daha fazla  
Daha önce Gigabyte B450 Aorus Pro model bir anakart kullaniyordum,
Bugün itibaren ASUS ROG Strix B450-F model bir anakart aldım kasa kurulumu yaptım ama ekranda böyle bir yazı yazıyor bekliyorum Windows açılmıyor bir şeymi yapmam gerekiyordu?

Dosya Ekleri

• IMG_20191231_201424.jpg
    IMG_20191231_201424.jpg
    805,5 KB · Görüntüleme: 564
Çözüm
Windows'u yeniden kurmayi denediniz mi? Aura ile ilgili yazilimsal bir sorun olabileceginden bahsetmisler yani daha once ekran kartiniz icin Aura ayari yaptiniz mi? Gordugum kadari ile o da ROG ben bundan olabilecegini dusunuyorum bir de islemciniz eski nesil ve yeni BIOS'lar 3000 harici ile daha sikintili diyorlardi o yuzden sormustum ibare var mi diye. Temiz bir Windows yukemeyi deneyebilir misiniz bir de BIOS'dan Aura ile ilgili bir sekmenin kapatilmasinin da soruna cozum oldugu belirtmis birkaç yerde.

Aura ayarini BIOS'dan kapattin fayda etmedi
Şu an bilgisayari sifirliyorum temiz bir şekilde.
Format atamadim USB görmuyor anakart BIOS'da sadece SSD'yi goruyor.
Evet eski anakartimda ROG STRIX ekran kartim icin ayar yapmisdim hatta hazir PC'de Aura yazilimi var silmek istedigimde cok ciddi hata diye uyari veriyor silmiyor programi.
Şu an sifirladim PC'yi ama gene bu ekrandan gecigor açilişta. Bakalim acilacak mı sifirlama bitti

Aura ayarini BIOS'dan kapattin fayda etmedi
Şu an bilgisayari sifirliyorum temiz bir şekilde.
Format atamadim USB görmuyor anakart BIOS'da sadece SSD'yi goruyor.
Evet eski anakartimda ROG STRIX ekran kartim icin ayar yapmisdim hatta hazir PC'de Aura yazilimi var silmek istedigimde cok ciddi hata diye uyari veriyor silmiyor programi.
Şu an sifirladim PC'yi ama gene bu ekrandan gecigor açilişta. Bakalim acilacak mı sifirlama bitti

Sorunumu kesin olarak çözdüm. Bir yerde videoda da gördüm ASUS ASRock Ryzen 3 nesiller için 1 nesillerde olan bazi işlemcilerin destegini çekmiş diyorlar. Şu an kuzenimden 2 nesil işlemci aldim takdim sistem sorunsuz çalişiyor. Benim işlemcimde onda calisiyor. Sorun işlemcimin anakarta uymamasiymiş.
Kapattim çünkü işe gidiyordum. Şu an işe geldim içimi kurt kemiriyor şu an aklimda hep bozuldumu diye arkadaşlar:( inşallah bir şey olmamiştir sabah gider gitmez buna bakacağım

İnşallah bir sorun yoktur, düzeldi mi hocam şu an?

Merhaba bugun PC'yi açdım ilk dunki gibi o yazı cikti bekledim dokunmadim. Yaklaşik 1 bucuk saat sonra acildi kendisi. Ama kapattigimda tekrar actigimda gene ayni yazida bekliyor. E bu Update'yi yapmadimi her acilisda neden boyle yapiyor olabilir?
Bu sitede benim sorunumu yaşayanlar var sanirim Aura RGB ile ilgili bir sorun İngilizcem iyi degil ceviriden böyle anladim.

BIOS Firmware güncellemesi yapıyor. Sisteminizi kapatmayın diyor, sakın kapatma aman diyeyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorununuz devam ediyor mu bir sonuc alabilidiniz mi? 3000 serisi destegini sagladigini belirten ibare kutu ustunde var miydi yoksa siz mi guncellediniz?

Son düzenleme:
Kutu uzerinde 3000 destegi yazisi var.
Halen sorun aynin bugun anakarti aldigim yere goturucem ramlerim, ekran kartim ve ssd ile birlikde pc kurulumuni orda yapalim bakalim sorun neymiş. Ama anakarttan sogudum :(

Anakartı QP bilişimden almişdim bugun goturdum orda benim kendi ramlerim ile test ettiler. Orda kullandiklari işlemci Ryzen3 2200G idi calisdi sorunsuz.
Ben eve geldim gene kendi işlemcime takdim calismadi
Benim islemcimde ryzen3 1200
Anlamadim uyumsuzluk mu var neden boyle ediyor :(

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı