BIOS olmadan i5 12450HX işlemciye overclock yapma

Tamamdır hocam, indirip atarım. Bu attığım değerlerden tam olarak ne gibi çıkarımlar elde edeceğiz ki?

Hocam aynı cihaz bende de olduğu için merak ettim çok düşük sıcaklıklarda çalıştığını söylediniz, bu değerleri kaç wattlarda çalışıyorken alıyorsunuz ona bakmak için. İsterseniz uğraşmayabilirsiniz.

Evet, GPU Clock +200 ve +400 VRAM yaptım.

Sadece oyunda öyle yapıyorum hocam.

Tam olarak hangi değerleri hocam?
Yapma işte gerek yok.

Hocam aynı cihaz bende de olduğu için merak ettim çok düşük sıcaklıklarda çalıştığını söylediniz, bu değerleri kaç wattlarda çalışıyorken alıyorsunuz ona bakmak için. İsterseniz uğraşmayabilirsiniz.
Her şey çektiği watt değil. 130 watt çekerkende 90 derece olabilir 70 watta ikende 90 derecede olabilir

Yapma işte gerek yok.

Her şey çektiği watt değil. 130 watt çekerkende 90 derece olabilir 70 watta ikende 90 derecede olabilir.

Evet öyle gerçekten, misal aynı watt değerinde bir oyunda 70 dereceyi geçmezken başka bir oyunda 80 derecenin altına düşmüyor. Ben genel olarak bunlari merak ettiğim hocam.

Yok hocam atarım da dediğim gibi harici soğutucu kullanıyorum. 5-10 derece onun da etkisi vardır.

Yapma işte gerek yok.
Günde en fazla 1 saat öyle kullanıyorum hocam. Pek zararı olacağını düşünmüyorum. Yoksa eski haline çeviririm, bilmiyorum yani.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı