BIOS silinince ne yapılmalı?

sanes

Centipat
Makaleler
1
Yer
Molokini
Arkadaşlar uzun süre önce bilgisayarıma yeni BIOS güncellemesi gelmişti ve hemen kurmuştum. Fakat kurduktan sonra bilgisayar açılırken gelen üretici yazısı falan silindi. Ben de bugünlerde şüphelenip BIOS'a girmeye çalıştım derken bir de ne göreyim. Bilgisayarımda BIOS silinmiş galiba, hiçbir şekilde açılmıyor. Lenovo'larda BIOS için novo butonu var, ona tıklayınca 4 tane seçenek geliyordu o bile gelmiyor. Ne yapmam gerek?

Laptop modeli:

ideapad Gaming 3-15ACH6 Laptop - Type 82K2​

BIOS Update ederken hiç müdahale etmedin değil mi sisteme? Açma ve kapama dahil?
Laptopu sök. Pil olacak, ya pili sök ya da soketi vardır onu sök. 15 dakika bekle. Sonra takıp tekar BIOS'a giremeyi dene.

Yok hocam hiç etmedim, BIOS güncellemelerini yaparken her zaman çok dikkat ederim hiçbir şey olmadı gayet güzel bir şekilde kurdu ama sonrasında bunlar oldu işte.

Laptopu sökemem gibi gözüküyor, elimde uygun tornavida yok açamayabilirim.

Tamamdır hocam deneyeceğim.

Hocam diyelim denedim ve yine olmadı, o zaman ne yapmalıyım?
BIOS baştan yazılması gerekebilir ama buna bence pek ihtiyaç kalmayabilir. Eğer baariz bir sorun olsa sistem zarar görürdü.

Arkadaşım kendiniz açmayı denemeyin bir bilene verin o baksın durup dururken laptop a zarar verebilirsiniz.

Öyle yapacağım hocam sanırım bir bilgisayarcı buldum İzmit'te YouTube videosu falan çekiyor ona yollayacağım iyi diyorlar bayağı.

BIOS baştan yazılması gerekebilir ama buna bence pek ihtiyaç kalmayabilir. Eğer baariz bir sorun olsa sistem zarar görürdü.

Yani bana da öyle geldi büyük bir sıkıntı olsa cihazı bile açamazdım sanki. İnternette bu sorunu yaşayan kullanıcılara denk geldim onlarda BIOS pilini falan çıkarmış bataryayı çıkarmışlar yine de işe yaramamış sorunu servise göndererek çözmüşler.

Aslında bir tornavidam var ama eski çürük bir şey. Açarsam vidalar yalama olur diye korkuyorum.

Onlarda işe yaramadı sizde de işe yaramaz diye %100 bir şey demek mümkün değil. Ama eliniz yatkın değilse denemeyin :D

Anladım hocam teşekkür ederim, bilgisayarcı yolu göründü gibi ama gittiği yere kadar götürmesi lazım ihtiyarın :)

Bence olay yazılımsal donanımsal bir sorun olduğunu sanmıyorum acaba BIOS'a girerken zamanlamayımı kaçırıyorsunuz.

Bir de aşağıdaki linkte olduğu şekilde Windows üzerinden BIOS'a erişmeyi deneyin.

Hayır hocam kesinlikle, Novo butonu bile çalışmıyor. Shift işlemiyle bile açılmıyor BIOS. Böyle açılırken bilgisayar F2'ye basıyorum ardı ardına, simsiyah bir ekranda kalıyor. F10'a tıklayınca da çıkıyor yeniden başlıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı