BIOS Update için anakartın bozulması

Celil22

Zeptopat
Katılım
6 Ekim 2022
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
16 GB 3200 MHz
SSD veya HDD modeli
XLR8 512Gb m.2 ssd
Ekran kartı
RTX 3050
Anakart
Asus TUF B450M Pro II
İşlemci
AMD 5600X
Ben yeni PC topladım her şeyi doğru taktım ekran hiçbir şekilde gelmedi siyah ekran da gelmedi, sinyal yok diyor. Satıcı ile iletişime geçtim gönderin Update yapalım dedi. Neyse gönderdim geldi taktım bu sefer ben gene olmadı. Bilgisayarcıya götürdüm BIOS tuşu kırılmış dedi göndermeden önce sıkıntı yoktu gonderdikten sonra olmuş. Satıcı ile iletişime geçtim bizlik bir şey yok diyor. Anakart böyle elimde kaldı arkadaşlar ne yapmam lazım?
 
ekran kartını söküp onboard ile görüntü alın, görüntü gelirse biosa klavye ile girin güncelleme yapın. ayrıca denemek için tek ram ile çalıştırabilirsiniz sorun birçok nedenden kaunaklı olabilir önce görüntüyü almaya bakın, görüntü geldikten sonra bios tuşunun bi önemi yok
 
Anakart arızalı olabilir. BIOS çipinde arıza olabilir. BIOS vs. dillendirmeden sistemin hiçbir şekilde açılmadığını söylersen değişim yapabilirler. BIOS ile ilgili bir sorun varsa da senin yapabileceğin bir şey yok arkadaşım. BIOS çipinin sökülerek yeniden yazılması gerekecek. Her halükarda kartın servis görmesi şart.
 

Geri
Yukarı