Çözüldü BIOS update sonrası CPU Kullanımı %100

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
5
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Ryzen 3 3200G kullanmaktayım. Bugüne kadar hiçbir sorun yoktu. BIOS Update yaptım işlemci kullanımım oyunlarda %100 oldu ve öncesinde boşta ki sıcaklık 35-40 arasında iken şu an 58 derece. Ayrıca hiçbir şekilde O.C yapmadım. Dahili grafik birimini de kullanmıyorum. Oyunlarda aşırıcı derece de darboğaz var. Update öncesi Rainbow Six Siege'de %30-35 olan işlemci kullanımı şu an %100 ayrıca boştayken bile işlemci 3.8GHz'de çalışıyor neden böyle oldu anlamadım.

Sorun AMD Acceletor.exe adlı bir virüsten kaynaklıymış. Kaynak izleyicisinden buldum. Malwarebytes adlı program ile temizledim şu an gayet stabil. Ancak karantinaya aldırdı program genede format atmalı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle bir virüs bulaştıysa ayrıca Kaspersky, Rootkit Scanner, Hitman Pro ve AdwCleaner programları ile de bir tarama yapın. Kafanız rahat olsun.

Virüs nasıl bulaştı? Merak ediyorum.
İnanın bende çok merak ediyorum. 1 saat kadar önce BIOS güncellemesi yaptım, ondan sonra böyle bir sorun oldu boşta 35-40 derece olan işlemci bir anda 55-60 derecelerde geziyord, sonra dedim BIOS sürümünde bir sorun vardır eski BIOS sürümüne geri döndüm değişen bir şey olmadı. Oyunlarda deneyeyim dedim ve fark ettim ki müthiş derecede darboğaz söz konusu. görev yöneticisine bakmak aklıma geldi orada da işlemcim boşta %60-65 kullanımda. Kaynak izleyicisinden baktığımda "Amd.acceletor.exe" adlı bir uygulamanın işlemciyi %60 oranında kullandığını fark ettim ve uygulamayı kapattım kapattığım gibi işlemci boşta kullanım miktarı %6-7 leri gördü. İnternetten biraz araştırdım ve virüs olduğunu öğrendim.

İnanın bende çok merak ediyorum. 1 saat kadar önce BIOS güncellemesi yaptım, ondan sonra böyle bir sorun oldu boşta 35-40 derece olan işlemci bir anda 55-60 derecelerde geziyord, sonra dedim BIOS sürümünde bir sorun vardır eski BIOS sürümüne geri döndüm değişen bir şey olmadı. Oyunlarda deneyeyim dedim ve fark ettim ki müthiş derecede darboğaz söz konusu. görev yöneticisine bakmak aklıma geldi orada da işlemcim boşta %60-65 kullanımda. Kaynak izleyicisinden baktığımda "Amd.acceletor.exe" adlı bir uygulamanın işlemciyi %60 oranında kullandığını fark ettim ve uygulamayı kapattım kapattığım gibi işlemci boşta kullanım miktarı %6-7 leri gördü. İnternetten biraz araştırdım ve virüs olduğunu öğrendim.
BIOS güncellemesini yaptığınız flash bellekten bulaşmış olabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı