BIOS Update sonrası sistemde takılmalar olması

• Konuyu başlatan balp
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 27
  • Görüntüleme 2.593

balp

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, yaklaşık bir hafta önce bir sorunla karşılaşmam nedeniyle BIOS Update yaptım. Update sonrası bilgisayarımda zaman zaman donmalar olduğunu fark ettim. İlk başta sadece oyunlarda oluyor diye düşünüyordum ama Google'da gezinirken bile olduğunu fark ettim. Sorunun kaynağı aşağıda bıraktığım görsel sanırım. Yabancı forumları gezdim fTPM kapatmayı önerenler vardı. Kapatıp denedim fakat sorun devam ediyor. TPM'yi kapatıp tekrardan deneyeceğim. Yardımcı olabilir misiniz?

1697495299680.png

1697495754860.png

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS olarak 7C91VAE mu yüklü? BIOS sonrası BIOS'a girip restore defaults save yaptın mı?

Merhaba BIOS sürümüm fotoğrafta göründüğü gibi (biraz bulanık çıkmış kusura bakmayın). BIOS restore defaults save yapmadım. Açıkçası böyle bir şey yapmam gerektiğini bilimyordum.

Dosya Ekleri

• ssxd.PNG
    ssxd.PNG
    286,2 KB · Görüntüleme: 127
En güncel BIOS bu.

Bununla güncellemeyi bir dene. Sonra restore defaults save yaparsın.

Şu an yeni Windows kuruyorum belki format ile çözebilirim diye düşünmüştüm. Ama nafile daha 1 adet sürücü bile yüklü değil donma yapiyor. Gerekli drirverleri yükleyip gönderdiğiniz linkteki BIOS sürümünü kurmayı deneyeceğim. Bundan önceki bios update başıma bela olmuştu umarım bu sefer sorunsuz atlatirim

Önce BIOS Update et. Sürücüleri program veya oto sürücü bulma aracıyla falan yükleme.

BIOS zaten son sürümmüş. Daha eski sürümleri denemeli miyim? (ben BIOS dosya ismi ile BIOS ayarlarindan BIOS versiyon kısmını ayni görünce en güncel sürüm sanmıştım öyle değilmiş şu an son sürüme güncelliyorum. Biraz sonra sorun ortadan kalkarsa veya kalmazsa geri dönüş yapacagim).

BIOS'u son sürüme güncelledim. Güncellemeyi başarıyla tamamladım ama siyah ekran aliyorum. DisplayPort ve HDMI ile denedim ikisinde de görüntü alamıyorum. Sanırım boot ederken bir aksaklık oluyor çünkü klavyenin ışığı ve farenin optik ışığı yanmiyor. Fakat sıvı soğutma ve kasanın içindeki fanların ışıkları yanıyor ve dönüyorlar.

Neden bilmiyorum ama son BIOS sürüme M-Flash ile Update yapınca siyah ekran alıyorum. Şimdilik BIOS-flash ile bayağı eski bir sürümde görüntü alabildim, sorunum eski BIOS ile çözülebilme olaslığı var diye test edip sonuçları yazacağım. İşin garip kısmı BIOS Update sonrası neden siyah ekran alıyorum hala anlamış değilim.

Tekrardan yazıyorum sorunum çözülmedi hala donmalar oluyor... Sorunun ne olduğunu dair bilmiyorum.

Birçok şey denedim fakat sorun hala devam ediyor. SSD sağlığını test ettim herhangi bir sorun yok gibi, RAM'leri de test edeceğim sonuçları yazarım. Ekran kartını test etmek için uygulama önerebilir misiniz?

Yeni bir şey fark ettim YouTube'dan Memtest86 ile RAM'leri nasıl test edebileceğime dair video izlerken ekran donsa bile sesin devam ettiğini fark ettim. Sorunun hangi parçada olduğunu anlamak için yardımcı olur mu?
@claus

Şimdiye kadar yaptıklarım. Format attım, BIOS Update ile son sürüme güncelleme yaptım fakat siyah ekran aldığım için daha eski bir sürüme döndüm. XMP devre dışı ve açık modlarda test yaptım sorun devam etti, TPM fTPM devre dışı bıraktım, eski sürüm NVIDIA driver yükledim, SSD sağlık testi yaptım herhangi bir sorun yok fakat hala donmalar devam ediyor.

Örnek olması için birkaç video kesidi yükledim. Sorunu çözmeme yardımcı olabilecek var mı? @682784

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Artı -1 Eksi

Technopat Haberler

Geri
Yukarı