BIOS virüsüne izin verilmemesi ve ESET'in tespit etmesi doğru mudur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Cyberbug 2077

Hectopat
Makaleler
1
Bir şekilde bilgisayarcıdan falan bir BIOS virüsü bulaşırsa buna hiçbir şekilde izin veremeyiz. İzin vermemiz imkansız, yasa dışı bir şekilde izin vermeden veya vererek kameraya, mikrofona veya dosyalara erişemez, bir BIOS virüsü bulaşmışsa sadece boot sectore veri yazabilir o da bir sıkıntı yaratmaz.

En kötü bu dediklerim olmasa bile ne olursa olsun kesinlikle ESET'in gelişmiş tehdit koruması (istisnalara eklemediğim sürece) bu BIOS virüsünü tespit eder.

Bunların doğru olduğunu biliyorum. Ancak bunların olma ihtimali %100 mü? Yani %1 veya %0,001 ihtimalle başka bir şey olabilir mi bu üç maddede?

@Prime777

Yahu kimsenin fikrinin değiştiği yok arkadaşım. Herkes fikrini 40 defa söyledi. Senin konularına gerek @Prime777 yazdı, fikrini değiştirmedi, gerek @Fıratt10 yazdı fikri aynı kaldı, gerek @Dümdüz yazdı fikri değişmedi, gerek @296822 yazdı fikri değişmedi. Herkes sana aynı şeyleri söyledi. ESET de, Kaspersky'da, BitDefender'da EFI bölümlerini tarama yeteneğine sahip ve veritabanları o kadar geniş ki ben bugün bir BIOS virüsü yazayım, o virüs sana daha ulaşamadan ilk hedefinde Ksn'de görülür, Livegrid'e eklenir.

Sisteminde hiçbir şey yok. BIOS virüsü erişim izni almaz, girerse öyle bir girer ki fark etmemen mümkün olmaz anladın mı? BIOS virüsleri fud'lanamaz. Şifrelenemez, av yazılımlarından kaçırılamaz. Kodları karıştırılamaz çünkü bu kadar büyük bellek alanı BIOS çiplerinde yer almaz.

Gelişmiş tehdit koruması denen nane de sezgisel tespitten ibaret. Bir yazılımın içerisinde zararlı kod bulunmamasına rağmen zararlı eylemlerde bulunabilir. Buna da sezgisel tespit heuristic detection denir. Bunu her av tespit eder, sezgisel tespite birçok av motoru sahiptir. Senin aklına gelen her türlü saldırı tipi ve yöntemi yıllardır av firmaları tarafından biliniyor ve çoktan önlemi alındı bile. Yeni bir şey yok. Sadece antivirüsünü kullan ve bu düşüncelerden sıyrıl.

Tamam hocam çok teşekkür ederim. Zaten çözmüştüm ancak @Prime777 ve @Fıratt10 hocam her virüsü gelişmiş tehdit koruması tespit edemez dediği için endişelenmiştim.

Yani şimdi bir BIOS virüsü bulaşmışsa benim sistemime gelişmiş tehdit koruması bunu kesinlikle tespit eder o zaman. Değil mi?

Bir de hocam sordum ancak bilmediklerini söylediler bu BIOS virüsü ne kadar gelişmiş olursa olsun kesinlikle boot Sector'e veri yazmaktan başka hiçbir şey yapamaz değil mi? Yani o BIOS virüsünün kodlamasına göre veya küçük ihtimalle boot Sector'e veri yazmak dışında başka şeyler de yapabilir diye bir şey olur mu?
@Dutchman

Son düzenleme:
Tamam hocam çok teşekkür ederim. Zaten çözmüştüm ancak @Prime777 ve @Fıratt10 hocam her virüsü gelişmiş tehdit koruması tespit edemez dediği için endişelenmiştim tespit eder dediniz tepit eder o zaman eğer ki bir BIOS virüsü falan bulaşmışsa. Tamam çok teşekkürler hocam. İyi günler. Kusura bakmayın rahatsız ettim.
Ben her siber saldırı %100 önlenemez dedim.

Fikir ayrılığı falan yok bu arada yanlış anlama.

Bir de hocam sordum ancak bilmediklerini söylediler bu BIOS virüsü ne kadar gelişmiş olursa olsun kesinlikle boot Sector'e veri yazmaktan başka hiçbir şey yapamaz değil mi? Yani o BIOS virüsünün kodlamasına göre veya küçük ihtimalle boot Sector'e veri yazmak dışında başka şeyler de yapabilir diye bir şey olur mu?
Tarihler 2400 yılını gösterir de BIOS çipleri GB'larca boyutlara ulaşırsa üzerinde mining bile yapabilir. Günümüz için ne olacağını az çok tahmin edebilirsin.

Tarihler 2400 yılını gösterir de BIOS çipleri GB'larca boyutlara ulaşırsa üzerinde mining bile yapabilir. Günümüz için ne olacağını az çok tahmin edebilirsin.

Yani şu anda KESİNLİKLE boot Sector'e veri yazmak dışında bir şey yapamaz değil mi (verilere, kameraya, dosyalara erişmek gibi.) Bu BIOS virüsü en gelişmiş olsa bile?
@Dutchman

Tamam hocam çok teşekkür ederim. En gelişmiş BIOS virüsü bulaşmışsa bile bir sorun olmaz o zaman. Zaten hepsini kesinlikle bulur. Sıkıntı etmeme gerek yok o zaman tamam çok teşekkür ederim hocam tekrardan. İyi günler. Tekrardan kusura bakmayın bunalttıysam.

Hocam bir de.
Ben kameraya erişen bir uygulama kullanıyorum. Bu uygulama kameraya erişirken bir şekilde bir BIOS virüsü veya başka bir virüs kendisini bu uygulama olarak gösterip kameraya erişebilir mi?

Bir de bu BIOS virüsü benim bilgisayarıma başka bir virüs yükleyemez veya uzaktan kontrol sağlayamaz veya onun gibi şeyler yapamaz değil mi?

@Dutchman
@Fıratt10

Hocam kızmak anlamıyla mı attınız o emojiyi yoksa dediklerin olmaz anlamında mı attınız? @Fıratt10

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı