BioShock nasıl bir oyun?

Sercan Turunç

Centipat
Makaleler
1
Selam arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi BioShock nasıl bir oyundur? BioShock oyunlarını hangi sırayla oynamam gerekiyor?
BioShock 1.
BioShock 2.
BioShock infinite şeklinde mi?
BioShock ne tür bir oyun?
BioShock 1 Remastered var sanırım. BioShock 1'i oynamayıp direk Remastered'tan girsem bir şey kaybeder miyim ya da kazanır mıyım?

Star Wars değil ki bu farklı sırayla gidesin :)

BioShock 1 Remastered'dan başla Infinite'a kadar oyna hepsi muazzam oyunlardır.

İnfinite 7-8 yıl önce çıkmasına rağmen hala taş gibi gözükür. Hikayesine zaten diyecek bir şey yok.

Bu 3 oyunda başyapıt seviyelerinde oyunlar sizi üzmezler.

Sıralama şu şekilde:
1- BioShock
2- BioShock 2
3- BioShock infinite.
Remastered oynamadım ama oynayan arkadaşım Remastered'da sıkıntılar varmıs sanırım belki yoktur oynayan biri cevaplarsa daha sağlıklı olur. Remastered'la normal oyun arasında bir fark yok sadece görüntü farkı var örneğin metro 2033 ve metro 2033 Redux hikaye farkı yok sadece ışıklandırmalar, grafikler gelişiyor.

2. Oyunun remastered versiyonu kötü mü? Steamde öylr gözüküyor da yani kötü değilde iyi de değil gibi gözüküyor.
Screenshot_20200728_171846_com.valvesoftware.android.steam.community.jpg

1. Oyuna daha geçen hafta başladım. Ve diyebilirim ki güzel oyun. Hikayesi derin. Hikayeyi derinleştirmek için oyuna çeşitli kayıtlar koymuşlar. Bu kayıtlardan repture'nin başına neler geldiğini neler yaşandığını öğreniyoruz. Üstelik hafif bir siyasi yanıda var oyunun. Onun dışında oyun biraz ürkütücü ve tekinsiz bir ortamda geçiyor.

Oyunu oynama sıralaması:
Bioshock 1,2 ve infinity şeklinde. Remmarsted versiyonları çok çöküyormuş o yüzden tavsiye etmiyorum. Zaten yeni bir içerik filanda eklenmiyor oyuna remmarsted sürümlerinde. Bunun dışında orjinal sürumdede çökme problemi yaşadım o yüzden sık sık save almanı öneririm.

Ha birde orjinal sürümleri istiyorsan collection almalısın. Ayrı olarak satılmıyorlar.

BioShockların tanımı oyun'a pek uymuyor sanat eseri diye tanımlanıyor ben ilk 2 oyunu oynamadım çünkü su altı şehri teması ortamı beni bayıyor onun yerine direk BioShock Infınıte'den girdim kendine has grafikleri var günümüzde bile muhteşem gözüküyor ss almaktan oyunu oynayamayabilirsin hikayesine hiç girmiyorum çünkü tema bilinmezlik üzerine kurulu olduğundan herşey spoi olabilir ha birde oyundan çıkarılan onca içeriğe rağmen 94 Metacritic ile sapasağlam duruyor.

1. oyuna daha geçen hafta başladım. Ve diyebilirim ki güzel oyun. Hikayesi derin. Hikayeyi derinleştirmek için oyuna çeşitli kayıtlar koymuşlar. Bu kayıtlardan Repture'nin başına neler geldiğini neler yaşandığını öğreniyoruz. Üstelik hafif bir siyasi yanıda var oyunun. Onun dışında oyun biraz ürkütücü ve tekinsiz bir ortamda geçiyor.

Oyunu oynama sıralaması:
BioShock 1,2 ve Infinity şeklinde. Remmarsted versiyonları çok çöküyormuş o yüzden tavsiye etmiyorum. Zaten yeni bir içerik falan da eklenmiyor oyuna remmarsted sürümlerinde. Bunun dışında orijinal sürumde de çökme problemi yaşadım o yüzden sık sık save almanı öneririm.

Ha bir de orijinal sürümleri istiyorsan Collection almalısın. Ayrı olarak satılmıyorlar.

Orijinal oyun da çöküyorsa neden remastered verisyonu almayıp daha eski grafiklerle ve hantal oynanışla cebelleşelim ki ve remastered oynamama rağmen bir kere bile çökmedi önerim ilk oyunu remastered oynayın ikinci oyunu bende oynamadım o yüzden bir şey söyleyemeyeceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı