BIOS'ta override voltage kullanamama

bekobusy

Centipat
Yer
İstanbul.
Daha fazla  
Meslek
Student
Arkadaşlar merhabalar. Anakartım B450 GAMING Plus modelinde (BIOS son sürüm) ve işlemcim AMD R5 3600. Geçenlerde fazla ısınıyor diye birkaç araştırma yaptım. Recep Baltaş'ın CPU sıcaklık düşürmesini izledim ve uygulamak istedim. Aslında yarısına kadar da uyguladım fakat BIOS'lar aynı değil. Fotoğraflardan da anlayacaksınız eminim. R5 2500x'e yapıyordu tabii. İzleyenler illaki olmuştur. CPU Core Performance'yi kapattım bayağı bir ısı düşüşü yaşadım fakat işlemcimin voltajını manuel olarak asla ve asla ayarlayamıyorum. Ne yaptımsa yararı olmadı. İşlemcimin Voltajı 1.064'te duruyor ve sistemi açtığımda CPU'mun GHz'si 3.57'de takılı kalıyor. (Aslında 4.2 Boost'u mevcut) Yani başaramadığım olay şu; Override CPU Core voltage'yi kullanamıyorum. Voltajı normalde 1.300E çekmem gerekiyor fakat asla ve asla yapamıyorum. CPU Core voltage'ı manual mode aldım. CPU Core voltage override'a bir değer yazamıyorum, auto yazıyor. hiçbir şey anlamadım bu durumdan.
Bu olayı yaşayıp çözmüş veyahut bilgili, bana bu olayı açıklayıp yaptırabilecek biri varsa yardımcı olursa çok çok çok makbul geçer. Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür eder iyi geceler, iyi günler dilerim.

Fotoğraflar ise şöyle;

1 (1).png
1 (3).png
1 (2).png

Dosya Ekleri

• 1 (2).png
    1 (2).png
    776,4 KB · Görüntüleme: 84
Son düzenleyen: Moderatör:
Fabrika ayarlarına geri dön. O seçenek Override yerine Auto kalsın Core Voltajı o şekilde değiştirmeye çalış. BIOS güncel değilse güncellemekte de fayda var.

Dediğiniz tamamen mantıksız. Auto kalan bi şeyi manuel nasıl ayarlayabilirim? ki denedim de. Dediğimi anlayamadınız sanırım. Autoda'da denedim override'da offset'te hiç biri voltajı düşürmeme veyahut yükseltmeme yaramıyor. Auto seçeneğini kaldırığımda moda geçiyor fakat ayarlanabilir özelliği yok. Değer giremiyorum anlayacağınız.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı