Cihazıma ilk kez fazla uğraşmadan bir Hackintosh kurulumu yaptım. Öncelikle sistemimden bahsedeyim.
Donanım:
Bunlar ;
Kurulumu tamamladıktan sonra ilk iş olarak Ethernet'i tanıttım. Onu da yine forumdan ve farklı kaynaklardan araştırmalarım sonucu bulduğum bir driver ile sağladım.
Realtek sitesinde en altta Ohters bölümündeki en güncel MacOS için olan driver'ı yükledim.
Daha sonra Ses Kartını tanıtmak için denediğim bir kaç yöntemden sonra Voodoo kurmanın en mantıklı seçenek olacağına karar verdim.
VoodooHDA Kurulum Rehberi'nden yararlanarak işi hallettim.
Denediklerim :
Yaşadığım Sorunlar :
Donanım:
- Biostar G31 M7 TE Anakart DDR2
- Intel Core 2 Quad Q8300
- 3 GB DDR2 800 Mhz RAM
- Sapphire R7 240 2 GB DDR3 128 bit V1
- 80 GB Sata HDD
Bunlar ;
- USB Legacy Support altındaki ayarı "Disabled" yapmamız. (Dikkat USB Legacy Support seçeneğini tamamen kapatmaktan bahsetmiyoruz. Yoksa Usb ile boot edemeyiz.)
- CPU Settings altındaki Speedstep ayarlarını "Disabled" yapmamız gerek.
- Ve tabi ki Boot sıralamamızı USByi ilk seçeneğe gelecek şekilde ayarlamalıyız.
Kurulumu tamamladıktan sonra ilk iş olarak Ethernet'i tanıttım. Onu da yine forumdan ve farklı kaynaklardan araştırmalarım sonucu bulduğum bir driver ile sağladım.
Realtek sitesinde en altta Ohters bölümündeki en güncel MacOS için olan driver'ı yükledim.
Daha sonra Ses Kartını tanıtmak için denediğim bir kaç yöntemden sonra Voodoo kurmanın en mantıklı seçenek olacağına karar verdim.
VoodooHDA Kurulum Rehberi'nden yararlanarak işi hallettim.
Denediklerim :
- iMessage, FaceTime, AppStore, iTunes bi çok şey gayet güzel çalışıyor.
- Uygulama indirip kurabiliyorum.
- Teamviewer ile uzak bağlantı yapabildim.
- Klavyem PS2 olmasına rağmen otomatik tanıdı.
Yaşadığım Sorunlar :
- Bunca şeyi yaptıktan sonra baya bir araştırmama rağmen R7-240 Ekran kartımı tanıtamadım. Animasyonlar gecikmeli geliyor. Videolar arada donuyor. Sonucunda driverı yok. Geri kalan herşey gayet iyi çalışıyor.
- Mikrofonumu tanıtamadım.
Son düzenleyen: Moderatör: