Başarılı Kurulum Biostar G31 M7 TE - Sierra Hackintosh

Cihazıma ilk kez fazla uğraşmadan bir Hackintosh kurulumu yaptım. Öncelikle sistemimden bahsedeyim.

Donanım:
  • Biostar G31 M7 TE Anakart DDR2
  • Intel Core 2 Quad Q8300
  • 3 GB DDR2 800 Mhz RAM
  • Sapphire R7 240 2 GB DDR3 128 bit V1
  • 80 GB Sata HDD
Cihazımda öncelikle herkesin yapması gerektiği gibi BIOS ayarlarını yaptım. UEFI olmadığı için bazı ayarları bulmakta başlarda zorlandığım doğru ama araştırmalarım sonucu yabancı bir forum sitesinde bir kullanıcının önerdiği sadece 2 ayarı değiştirmek yetti.

Bunlar ;
  • USB Legacy Support altındaki ayarı "Disabled" yapmamız. (Dikkat USB Legacy Support seçeneğini tamamen kapatmaktan bahsetmiyoruz. Yoksa Usb ile boot edemeyiz.)
  • CPU Settings altındaki Speedstep ayarlarını "Disabled" yapmamız gerek.
  • Ve tabi ki Boot sıralamamızı USByi ilk seçeneğe gelecek şekilde ayarlamalıyız.
Gerisinde linkteki macOS Sierra Güncel Kurulum İmajı konusundaki yönergeler ile kurulumu tamamladım.

Kurulumu tamamladıktan sonra ilk iş olarak Ethernet'i tanıttım. Onu da yine forumdan ve farklı kaynaklardan araştırmalarım sonucu bulduğum bir driver ile sağladım.

Realtek sitesinde en altta Ohters bölümündeki en güncel MacOS için olan driver'ı yükledim.

Daha sonra Ses Kartını tanıtmak için denediğim bir kaç yöntemden sonra Voodoo kurmanın en mantıklı seçenek olacağına karar verdim.

VoodooHDA Kurulum Rehberi'nden yararlanarak işi hallettim.

Denediklerim :
  • iMessage, FaceTime, AppStore, iTunes bi çok şey gayet güzel çalışıyor.
  • Uygulama indirip kurabiliyorum.
  • Teamviewer ile uzak bağlantı yapabildim.
  • Klavyem PS2 olmasına rağmen otomatik tanıdı.

Yaşadığım Sorunlar :
  • Bunca şeyi yaptıktan sonra baya bir araştırmama rağmen R7-240 Ekran kartımı tanıtamadım. Animasyonlar gecikmeli geliyor. Videolar arada donuyor. Sonucunda driverı yok. Geri kalan herşey gayet iyi çalışıyor.
  • Mikrofonumu tanıtamadım.
Sorunlarım hakkında önerilere açığım. Aynı zamanda sorun yaşayanlar diledikleri gibi soru sorabilirler. Yardımcı olmaya çalışırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim de sistemim Intel E5300 2.60 GHz 2 GB DDR2 ram, 1 GB Nvidia GT9500 ekran kartı. Mac'i de 80 GB'lık bir hdd kuruyordum. Bende sierra kurmak istedim son sürüm diye kaldırmaz diye düşünüyordum. Ama senin sistemin ile benim sistemimin pek farkı yok. Kurabilir miyim ki acaba? Kasma olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim de sistemim Intel E5300 2.60 GHz 2 GB DDR2 ram, 1 GB Nvidia GT9500 ekran kartı. Mac'i de 80 GB'lık bir hddyi kuruyordum. Bende sierra kurmak istedim son sürüm diye kaldırmaz diye düşünüyordum. Ama senin sistemin ile benim sistemimin pek farkı yok. Kurabilir miyim ki acaba ? Kasma olur mu ?
Nvidia 9500 kullanamazsın... İşlemcin Penry ailesinden değilse Sierra kuramazsın...

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı