BIOSTAR M700 SSD'nin yazma hızı düştü

Dorzi

Kilopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
SSD ve HDD
Anakart
Laptop
Merhaba, son zamanlarda laptopta performans düşüklüğü oluyordu. Disk sağlığı %98 iyi gibi olmalı. Ancak hız testi yaptım. Okuma hızı yaklaşık 2K, yazma hızı 200 falan. Disk: BIOSTAR M700 (256 GB) diskin sayfasında yaklaşık 1K yazma hızı yazıyor. Ve oyun oynarken bayağı drop girmeye başladı. Ne yapmalıyım? Ayrıca 1-2 yıldır Windows 11'deyim ondan kaynaklı olabilir mi?

Merhaba,

Bilgisayarı yeniden başlatın, başka program açmadan tekrar test yapın, arka planda bir şey çalışmasın.

Sorun devam ederse CrystalDiskinfo, HD Sentinel, HD Tune gibi programların ''Healt'' değerlerini resim olarak paylaşın.

Dandik bir disk ve ölmüş. Geçmiş olsun.
Dur daha %2 inmiş ne ölmesi bayılmıştır bence :d

Merhaba,

Bilgisayarı yeniden başlatın, başka program açmadan tekrar test yapın, arka planda bir şey çalışmasın.

Sorun devam ederse CrystalDiskinfo, HD Sentinel, HD Tune gibi programların ''Healt'' değerlerini resim olarak paylaşın.
Şuan müsait değilim. 1 saat sonra yapıp atarım ama hersey kapalıyken yaptığımı hatırlıyorum.

O sağlığın pek bir önemi yok. Yazma hızı öldüğünü kanıtlar nitelikte. Sağlık fazla olsa da, ölmüş olabiliyor. Dandik SSD'lerde sık gördüğümüz bir durum.
Komut istemini yönetici olarak çalıştırıp,
Kod:
fsutil behavior set DisableDeleteNotify 0
komutunu girin ve bilgisayarı yeniden başlatın. CDM testini tekrar yapıp, buraya atın.

Neden üst düzey olmayan tüm disklere dandik diyorsun acaba? Biraz çözüm üretmeye çalışsan olmaz mı :D
Bayılmış bence ayıltmak lazım.

O sağlığın pek bir önemi yok. Yazma hızı öldüğünü kanıtlar nitelikte. Sağlık fazla olsa da, ölmüş olabiliyor. Dandik SSD'lerde sık gördüğümüz bir durum.
Komut istemini yönetici olarak çalıştırıp,
Kod:
fsutil behavior set DiasbleDeleteNotify 0
komutunu girin ve bilgisayarı yeniden başlatın. CDM testini tekrar yapıp, buraya atın.
Tamam 1 saat sonra atacağım.

Neden üst düzey olmayan tüm disklere dandik diyorsun acaba? Biraz çözüm üretmeye çalışsan olmaz mı :D
SM2263XT kontrolcü kullanması, DRAM'inin olmaması ve yazılımının olmaması, dandik dememiz için gayet yeterli. Ölmüş parçaya da ne çözüm üretebiliriz en fazla? Bir şey de önerdim gördüğün gibi.

1700764390361.png

Bu sefer en üstteki 1k hız verdi. Alttakilerin ne olduğunu bile bilmiyorum. Bir sıkıntı var mı? Sıkıntı yoksa neden oyunlarda son günlerde aşırı drop girmeye başladı. Ram 8 GB olduğundan mı? @Techmo @ProximusTwo @yusuf_emir_cnd

Technopat Haberler

Geri
Yukarı