Bir bilgisayar aralıksız kaç gün çalışabilir?

Aqilo

Decapat
Yer
AZ
Daha fazla  
Meslek
𝓐𝓺𝓲𝓵𝓸
Her zaman bir merak ettiğim konu var. Bir masaüstü bilgisayar maksimum aralıksız kaç gün çalışmalıdır. Çok çalışmasının ne gibi zararları vardır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Teoride sorun yok. Senin için kaç gün dayanacak deniyorum. :)

1546432653465.png
Her zaman bir merak ettiğim konu var. Bir masaüstü bilgisayar maksimum aralıksız kaç gün çalışmalıdır. Çok çalışmasının ne gibi zararları vardır?
Benim İki hafta çalıştırdığım olmuştur eski sistemimde. Oyundayken mecbur online olmak gerekiyordu. Zararları illaki var. PC yük altındaysa eğer İşlemci, Ekran kartı fanları sürekli dönüyor ve bu daha hızlı yıpranmalarına sebep oluyor. Arada kısa dinlendirmeler yaparak çok sorun olacağını düşünmüyorum. Fakat bu aşırı yükte çalışıp çalışmadığına göre değişebilir.

Bilgisayarlar insan değildir yani yorulmaz. Uygun şartlarda aylarca çalışabilir, örnek olarak mining işlemini gösterebiliriz. Mining de bilgisayarlar aralıksız günlerce hatta haftalarca tam yükte çalışıyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı