Bir bilgisayara 4000 TL vermek abartıdır

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gerçekten anlamıyorum. Bence bir bilgisayara 4000 TL'den fazla vermek abartı.
4.000₺'ye artık yeni nesil bir telefon bile alamıyorsun. Kim istemez 1000-2000 birim para ile güncel sistem toplamayı? Maalesef günümüz şartlarında hiç de abartı değil.
 
9000 liraya laptop alıyorsun ve içerisinde GTX 1650 GPU içeriyor. Şaka gibi gerçekten. F/P yakalamaya çalışıyorsun, özellikleri iyiyse bu sefer de kasa plastik, soğutması zayıf. Eskiden harçlıklarıyla para biriktirip PS, bilgisayar alanlar vardı. Bu kişiler şimdi maaşlarını biriktirip bile alamıyorlar. :) Alanların ise eminim büyük bir çoğunluğu taksit ya da kredi. TR şartlarında sadece bir donanım için 20K bütçesi olan kaç hane var emin değilim.
 
Kim istemez bir asgari ücret ile mükemmel sistem toplamayı, kim istemez 100, 200 birime telefon almayı, kim istemez 500 birime konsol almayı, kim istemez her restoranda yemeyi, kim istemez ev almayı, kim istemez mutlu olmayı? Maalesef biz istiyoruz ama sadece biz alamıyoruz gibi.
 
Gerçekten anlamıyorum. Bence bir bilgisayara 4000 TL'den fazla vermek abartı.

Hocam, eğer şu yönde isyan ediyorsanız: "Bizim ülkemizde yaklaşık 10000 birim paraya aldığımız şey yabancı ülkelerde 846 birim para." evet haklısınız. Ancak görüşünüz "İnsanların sadece oyun oynamak için bilgisayara 4000 birim para ödemesi gereksiz." şeklindeyse haksızsınız çünkü ülkemiz şartları altında ancak böyle oluyor, yapacak bir şey yok.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı