Bir bilgisayarda iki farklı HDD kullanmak

ArdaMert

Kilopat
Makaleler
2
Arkadaşlar, yeni sistem topladım ve eski HDD çok uzun yıllık ve arada kernel Power hatası verdiği için yeni HDD de aldım, şimdi şu an kullandığım sisteme eski HDD’mi takabilir miyim?

Ve eski HDD biraz arızalı olduğu için PC'de sorun olur mu?

Windows yeni HDD'de kurulu, bu yüzden eski HDD Windows'un açılışını vs. etkiler mi?

Son olarak ikisini nasıl kullanacağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ikisi birbirinden farklı. İşletim sistemi sıkıntılı olanda yüklü olmadığı sürece bir sorun teşkil etmez.
Sata kablosu ve power kablosunu takıp kullanıyorsunuz. Hard disk sentinel testi yapıp atın ona göre kullanıp kullanılmayacağını belirtiyim.

Windows'u yeni aldığın sorunsuz olana kurar, istediklerini diğerine kurarsın. Baktın sıkıntılı olana kurduğun uygulamalarda problemler çıkıyor ise HDD'yi söker tek HDD devam edersin. Arkadaşın dediği gibi Hard Disk Sentinel ile test etmen iyi olur.

Hocam ikisi birbirinden farklı. İşletim sistemi sıkıntılı olanda yüklü olmadığı sürece bir sorun teşkil etmez.
SATA kablosu ve Power kablosunu takıp kullanıyorsunuz. Hard disk sentinel testi yapıp atın ona göre kullanıp kullanılmayacağını belirtiyim.

Hocam PC'ye kurunca yeni konu açıp sizi ve @Deniz AKG'ün hocamı etiketleyip yardım isteyeceğim, cevaplarınız için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı