Bir borsa olmadan Bitcoin almak

Mining yasaklandı mı? Binance Global asıl yasal anlamda daha sıkıntılı değil mi? Adamların resmi bir merkezi bile yok.
Hocam elle tutulabilir bir para birimi olmadığı için merkezleri olmaması normal değil mi?
Eğer ortada dolandırıcılık yok ise illegale girmez.
Hocam o siteler garantisini veriyor ise denemesi bedava.

Binance, Türkiye dahil birçok ülkenin tanıdığı ülkelerle veri alışverişi yapan ve Türkiye'de banka hesabı açıp yasal olarak faaliyet gösteren bir borsa.

Arkadaş Binance Global'den bahsetmişti. Yerel olarak açılanlar zaten ayrı şirketler. Binance gücünü Binance Global'den alıyor. Bunun da merkezi yok. CEO'su da bunu kabul ediyor ve meşrulaştırmaya çalışıyor. Bu arada ben bu duruma karşı ya da destekliyor değilim, sadece durumu anlatıyorum.

Hocam elle tutulabilir bir para birimi olmadığı için merkezleri olmaması normal değil mi?

Hocam o siteler garantisini veriyor ise denemesi bedava.

Merkezi borsalardan bahsediyorum. Mining'i meşru görmeyip merkezi borsaların Binance Global üzerinden meşru görülmesi tutarsız geliyor. Yoksa Uniswap, Pancakeswap gibi direkt coin sistemleri üzerinde çalışan merkeziyetsiz borsalar da var.

Merkezi borsalardan bahsediyorum. Mining'i meşru görmeyip merkezi borsaların Binance Global üzerinden meşru görülmesi tutarsız geliyor. Yoksa Uniswap, Pancakeswap gibi direkt coin sistemleri üzerinde çalışan merkeziyetsiz borsalar da var.
Coin alım-satım neyi meşru görülmeycek ki? Adam alıp satıyor öyle çok bir olayı yok.

Coin alım-satım neyi meşru görülmeycek ki? Adam alıp satıyor öyle çok bir olayı yok.

İşin içine gerçek para girdi mi denetim de girmesi gerektiği genel kabul gören bir görüş. Binance Global'e bu denetim mekanizmasını dayatabilecek bir zemin yok. Merkezleri belli değil. Kurallara uymazsa en fazla Binance'ın yerel borsalarını kapatılabilir, Binance Global'e de erişim engeli konabilir fakat Binance için bu bile ne kadar caydırıcı olur tartışmalı.

Hocam şu anda borsa olmadan satın alınabiliyor myetherwallet gibi cüzdanlardan hatta swap da yapılıyor ama burada para çekmek istersek nasıl yaparız onu bilemiyorum çünkü yakın zaman önce de ülkemizde BTC ile ödeme yasaklandı yani yasaklanmasa isi tamamen anonim olarak borsa kullanmadan harcanırdı ama şu an borsa olmadan alsak bile nasıl TL olarak çekim yapacağız bunu bilmiyorum

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı