Sayısal Bir dairenin alanını üçgenlerle hesaplayabilir miyiz?

diocletian

Decapat
Altıgenin içine üçgen çizip bunların toplamıyla alanını bulabiliyoruz. Kenar sayısının limitini alıp üçgen sayısı ile üçgen alanını çarpıp dairenin alanını elde edebilir miyiz? Ben denedim ama olmadı çözebilen, çözümün resmini atarsa sevinirim. Dairenin alanını farklı şekillerle de hesaplayabiliriz biliyorum fakat aklıma böyle bir şey geldi ve büyük ihtimal işlemde bir yeri gözden kaçırıyorum veya komple işlem mantığım yanlış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Altıgen köşelere sahiptir fakat daire köşelere sahip olmadığı için alanının üçgenlerle hesaplanabileceğini düşünmüyorum. Sonuçta boşlukları da üçgenlerle doldursan üçgenin taban kenarı eğimli olacağı için hesaplanamaz.

Proving Area of circle by triangles Matematik dünyasında yalnız değilsiniz gibi :).
Bu tarz şeyler için yabancı kaynaklar ilk başvurulması gereken yerler oluyor. Türkçe olarka maalesef çok aciz bir durumda sayılırız.

Sonsuza limit alıp kenar boşluklarını en aza indirgemiş. Gerisini idrak edemedim. Uykumu alıp tekrar bakacağım sanırım.

Bir daireyi kusursuz sekilde ucgenlerle kaplayamayacagin icin alanini da hesaplayabilecegini sanmiyorum.

Altıgen köşelere sahiptir fakat daire köşelere sahip olmadığı için alanının üçgenlerle hesaplanabileceğini düşünmüyorum. Sonuçta boşlukları da üçgenlerle doldursan üçgenin taban kenarı eğimli olacağı için hesaplanamaz.

Limit durumunda oluyor diye biliyorum zaten limit bu durumlar için icat edildi.
Proving Area of circle by triangles Matematik dünyasında yalnız değilsiniz gibi :).
Bu tarz şeyler için yabancı kaynaklar ilk başvurulması gereken yerler oluyor. Türkçe olarka maalesef çok aciz bir durumda sayılırız.
Çok çok teşekkürler. ne kadar teşekkür etsem az. Salaklık bende ingilizce bir şekilde araştırma yapmamışım

Proving Area of circle by triangles matematik dünyasında yalnız değilsiniz gibi :).

Bu arada çözüme baktım farklı yaptığımız yerler onlar bir üçgenin açısını hesaplarken pi/kenar sayısı kullanmış. Ben 360/kenar sayısı kullanmıştım. Niye dairenin merkez açısı olan 360 dereceyi değil de Pi yi böldüler anlatabilirseniz sevinirim.

Son düzenleme:
Limit durumunda oluyor diye biliyorum zaten limit bu durumlar için icat edildi.

Çok çok teşekkürler. Ne kadar teşekkür etsem az. Salaklık bende İngilizce bir şekilde araştırma yapmamışım

Bu arada çözüme baktım farklı yaptığımız yerler onlar bir üçgenin açısını hesaplarken pi/kenar sayısı kullanmış. Ben 360/kenar sayısı kullanmıştım. Niye dairenin merkez açısı olan 360 dereceyi değil de Pi yi böldüler anlatabilirseniz sevinirim.

1 tam daire radyan cinsinden 2 Pi olarak ifade ediliyor ve formüllerde o şekilde kullanılıyor diye biliyorum. Açılar daha çok trigonometrik kısımlarda kullanılıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı