Bir "dolandırıcılık" hikayesi mi başlıyor?

Ekran kartı kaporasi yazmıştım evet.

Hocam kimlik bilgileri varsa bence zaman kaybetmeden parayı geri isteyin eğer dönüş olmazsa direk dava açmaya gidin. Bir arkadaş daha aynı şekilde dolandırılmış. Ayrıca o yüklediğiniz fotoğrafları silin. Kötü amaçlı birisi sizi dolandıran kişi adına kötü işler yaparsa bunun sorumlusu siz olursunuz. Kimlik ve telefon numarası yeterli olacaktır. Telefon numarasının son 5 hanesini değişmeden bir avukata başvurarak hemen dava işlemlerine geçin.

Hocam kimlik bilgileri varsa bence zaman kaybetmeden parayı geri isteyin eğer dönüş olmazsa direk dava açmaya gidin. Bir arkadaş daha aynı şekilde dolandırılmış. Ayrıca o yüklediğiniz fotoğrafları silin. Kötü amaçlı birisi sizi dolandıran kişi adına kötü işler yaparsa bunun sorumlusu siz olursunuz. Kimlik ve telefon numarası yeterli olacaktır. Telefon numarasının son 5 hanesini değişmeden bir avukata başvurarak hemen dava işlemlerine geçin.
Şuan kimlik bilgisini barındıran fotoğrafı sildim. Arkadaşlar uyarınca tamamen benim hatam oldu. Satıcıya yazdım ama geri dönüş alamıyorum, engel de atmadı, sabahı bekleyeceğim. Sabahta geri dönüş olmazsa yasal işlemlere başlayacağım.

Şu ankimlik bilgisini barındıran fotoğrafı sildim. Arkadaşlar uyarınca tamamen benim hatam oldu. Satıcıya yazdım ama geri dönüş alamıyorum, engel de atmadı, sabahı bekleyeceğim. Sabahta geri dönüş olmazsa yasal işlemlere başlayacağım.

Telefon numarasını sorgulayarak isim soyisimi doğrulamaya çalışın. Çünkü bunlar ileride size kanıt olarak geri dönüş olabilir. Fotoğrafların sizde kalması hiçbir sıkıntı çıkarmazdı. Tek sorun burada paylaşmanızdı. Çoğu ihtimal 1000 TL kââr ile hızlıca kartın son hanelerinde değişiklik yapacaktır. Herhangi bir database de telefon numarasından alışveriş yapmışsa isim ve soyisimden her şeyini öğrenebilirsiniz. Kaçırmayın derim. Sorgulamanın nasıl yapıldığını bilmiyorum ama bir miktar para gerektiğini biliyorum asla çekinmeyin bence.

Telefon numarasını sorgulayarak isim soyisimi doğrulamaya çalışın. Çünkü bunlar ileride size kanıt olarak geri dönüş olabilir. Fotoğrafların sizde kalması hiçbir sıkıntı çıkarmazdı. Tek sorun burada paylaşmanızdı. Çoğu ihtimal 1000 TL kââr ile hızlıca kartın son hanelerinde değişiklik yapacaktır. Herhangi bir database de telefon numarasından alışveriş yapmışsa isim ve soyisimden her şeyini öğrenebilirsiniz. Kaçırmayın derim. Sorgulamanın nasıl yapıldığını bilmiyorum ama bir miktar para gerektiğini biliyorum asla çekinmeyin bence.

Dosya Ekleri

• IMG_20210307_230739.jpg
    IMG_20210307_230739.jpg
    38,9 KB · Görüntüleme: 110
Herkese merhaba arkadaşlar. 1 ay önce en yaygın 2. el alışveriş sitesin de 4500₺ fiyatına ROG STRIX 5700XT buldum. Hemen irtibata geçtim, muadilleri 7000-10000₺ arasındaydı. WhatsApp'tan yazışmaya başladık ve 1 aylık yazışmamız görseller de görüldüğü gibi. Ben karar veremedim kişinin güvenirliğine. Bir de siz bakın istedim. Parayı denkleştiremediğim için 1 ay sonrası için 1000₺ kapora verdim ve yayından ilanı kaldırttım. Onerebileceginiz 2. el alışverişte "GET" tarzı havuz sistemleri yapan site varsa ya da böyle yapsan çok daha güvenli diyebileceğiniz bir sistem varsa önerin lütfen. Buyurun görseller;

Eki Görüntüle 911356

Eki Görüntüle 911357

Eki Görüntüle 911457

Eki Görüntüle 911359

Eki Görüntüle 911360

Eki Görüntüle 911361

Eki Görüntüle 911362

Eki Görüntüle 911363

Eki Görüntüle 911364

Eki Görüntüle 911365

Eki Görüntüle 911366

Eki Görüntüle 911368

Eki Görüntüle 911369

Eki Görüntüle 911370

Eki Görüntüle 911371

Öncelikle geçmiş olsun %90 dolandırıldınız. Zira kimlik bilgileri o kişiye ait olmayabilir. Parayı göndermeden önce görüntülü sohbet şeklinde kimlik doğrulaması yapabilirdiniz. Zaten kelime oyunu yapıyor. Bariz bu çok belli ben olsam hiç uyandırmadan polise gider telefon üzerinden teknik takibe aldırırım. Sonra sesli olarak şahısı uyandırmadan 10-15 dk konuşurum polis o ara yerini tespit eder. Paranızı bu şekilde kurtarabilirsiniz. Dediğim gibi sahış şüpelenirse hattı telefonu kırar atar %90 hatta kaçaktır. Birdaha izini bulmanız çok zorlaşır. Ayrıca GET alternatif olarak oyuncu. Market uygulamasını kullanabilirsiniz.

Üzgünümki veritabanında bir şey çıkmaması çok olanaksı bir durum değil. Kimlik bilgileri sahtedir çoğu ihtimal. Telefon kartını da kırıp atacaktır. İzini bulma olağanız %1 falan tekrardan üzgünüm. Polislere danışın. Hattı kırmadıysa iletişime geçerseniz yerini bulup polis aracılığı ile paranızı anca öyle alırsınız.
Öncelikle geçmiş olsun %90 dolandırıldınız. Zira kimlik bilgileri o kişiye ait olmayabilir. Parayı göndermeden önce görüntülü sohbet şeklinde kimlik doğrulaması yapabilirdiniz. Zaten kelime oyunu yapıyor. Bariz bu çok belli ben olsam hiç uyandırmadan polise gider telefon üzerinden teknik takibe aldırırım. Sonra sesli olarak şahısı uyandırmadan 10-15 dk konuşurum polis o ara yerini tespit eder. Paranızı bu şekilde kurtarabilirsiniz. Dediğim gibi sahış şüpelenirse hattı telefonu kırar atar %90 hatta kaçaktır. Birdaha izini bulmanız çok zorlaşır. Ayrıca GET alternatif olarak oyuncu. Market uygulamasını kullanabilirsiniz.

Yeni F5 attım neredeyse aynı şeyi yazmışız...

Kendilerini polis asker sağlık çalışanı veya savcı olarak tanıtan şahıslara inanmayın. Bir ürün alırken piyasasını araştırın bu fiyatın altına bir şeyler satılıyorsa bilinki bir sorun var orada kimse 5 TL eden bir şeyi 3 TL satmaz ben satıcı ile görüşürken özellikle konuşmalarına dikkat ederim. Dolandırıcı hemen kendini belli eder zaten ben güven yazarım. O hemen dini mesleğini ortaya atar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı