Bir elektrik-elektronik mühendisi neler yapmalı?

holyπ

Hectopat
Yer
istanbul
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Öncelikle merhaba, ben bu sene ışık üniversitesi elektrik-elektronik(İngilizce) bölümünü tam burslu kazandım.
Şu an hazırlık okuyorum, bu 5 sene içinde ileriki meslek hayatımda bana katkısı olacak neler yapabilirim?
Kendi başıma bir yazılım dili öğrenmek istiyorum sizce hangisinden başlıyayım. Üniversiteye gidip geliyorum yurtta kalmıyorum bu arada.

Not: İleri de elektronik - yazılım-iletişim teknolojileri tarafına yönelmek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bildiğim bir abi vardı bundan bir 12 yıl önce falan. Kendisi ODTU elektrik-elektronik mezunuydu. Yazılım dili biliyordu ama hangisi bilmiyorum. Kendisi devre falan yapardı PCB'yle. Kayan yazı ve matris denilen tabelalar yapar satarlardı firmalara. Herşeyini kendisi yapıyordu. Lehimleme, programlama, montaj, tasarım vs.

Son düzenleme:
Öncelikle merhaba, ben bu sene ışık üniversitesi elektrik-elektronik(İngilizce) bölümünü tam burslu kazandım.
Şu an hazırlık okuyorum, bu 5 sene içinde ileriki meslek hayatımda bana katkısı olacak neler yapabilirim?
Kendi başıma bir yazılım dili öğrenmek istiyorum sizce hangisinden başlıyayım. Üniversiteye gidip geliyorum yurtta kalmıyorum bu arada.

Not: İleri de elektronik - yazılım-iletişim teknolojileri tarafına yönelmek istiyorum.
Yazılım dili öğrenmek artık her bölüm için İngilizce gibi bir ek şart oldu. Mühendislik ülkemizde her ne kadar mühendislik dışı işler yapsa da siz kendinizi yoğunlaşmak istediğiniz alanda geliştirmek için o alanda başarılı akademisyenlerin kaynaklarını takip ederek, üniversitenin STK'lerine ve varsa kültür merkezinde ki etkinliklere katılarak, İngilizce zaten vazgeçilmez ama hem iş imkanı hem kültürel olarak Japonca veya Çince gibi önümüzde ki global ekonomi de önemli söz sahibi olacak ülkelerin dillerini öğrenerek ve en önemlisi seçmeli derslerinizi doğru seçip mümkün olan en prestijli yerler de staj yapmanız (mümkünse 3-4 yer ve fazlası) kendinizi geliştirmeniz için yeterli olacaktır. Not:Lisansınız elektrik - elektronik diye kendinizi sınırlamayın yüksek lisans ve doktora düşürseniz hem alanınızı genişletip hem de yoğunlaşmak istediğiniz alan için ihtisas yapabilirsiniz

Tebrikler öncelikle.

Daha bölüme geçmeden elektronik mühendislerinin kaderine razı olmuşsun. Gömülü sistem programlamaya girebilirsin. Ben bu işte çalışıyorum. Ekibin bir çoğu elektronik mühendisi.

Elektronikciler genelde low-level diller kullanir, embedded programlama yapabilmek icin. C/C++ ogrenebilirsin. Ya da bir noktada nasilsa bunu sana okul ogretecek, oncesinde programlama asinaligim olsun dersen Python/Kotlin ile baslayip en azindan bir fikir de edinebilirsin.

Benim sonradan yazilima yonelmeye gayret eden elektronikci arkadaslarim oldu ama arada kaliyorlar. CS'ciler kadar olaya hakim olmadiklari icin ve mesleklerini tam yapmadiklari icin. Ona dikkat et yalnizca.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı