Bir ev yıkılıp yeniden yapıldığında altyapı değişir mi?

Katılım
9 Nisan 2020
Mesajlar
13.180
Makaleler
49
Çözümler
34
Bir süre önce topraktan bir ev aldık. (Henüz ortada bir ev yokken evi almak topraktan ev almak oluyor.) Evin yapılacağı alanda başka bir ev vardı ve o ev yıkıldı, şimdi yeni evin temelleri atılıyor.

Bina yıkılmadan önce altyapıyı sorguladığımda her sitede VDSL2 olarak gözüküyordu. Birkaç gün önce tekrar kontrol ettiğimde ise bütün altyapı sorgulama sitelerinde "Altyapıya dair bilgi bulunamamıştır." uyarısı aldım. Bu, evin internet altyapısının da değişeceği anlamına mı geliyor? Eğer öyleyse, bina yapıldığında fiber gelir mi?

Tekrar söyleyeyim, yukarıdaki uyarıyı aldığımda eski bina yıkılmış, yeni binanın temelleri atılmıştı. Şimdiden teşekkürler.
 
Bina içerisindeki kablolar yeni olur mütahit belki binayı fiber uyumlu yapar ama mahallede şuan hangi alt yapı var ise binaya da o bağlanıcak yeni bina yapılıyor diye mahalleye yeni altyapı gelmez.
 
Sorgulamayı nereden yapıyorsunuz?
Sorgularken binayı değil, sokağı veya binanın çevresini sorgulayın.

Veya arazi civarlarını gezip yerde "F/O" yazan kapaklardan arayabilirsiniz. :D
Turknet ve Millenicom'dan yaptım.
Bina içerisindeki kablolar yeni olur mütahit belki binayı fiber uyumlu yapar ama mahallede şu an hangi alt yapı var ise binaya da o bağlanacak yeni bina yapılıyor diye mahalleye yeni altyapı gelmez.
Şunu da belirteyim, yaşadığım yerde kentsel dönüşüm kapsamında bir sürü yeni ev yapılıyor. Sadece benim oturduğum sokakta 3, bütün mahallede 10'dan fazla inşaat var şu an.
 
VDSL bulunuyorsa fiber gelme ihtimali var. Mütahit Türk Telekom ile anlaşırsa gelir. Tek yapılması gereken saha dolabından binaya kadar kazı yapılıp, bina içine kutu koyulduktan sonra tüm dairelere kablo ile bağlantı yapılması olacaktır. Mütahit ile görüşüp niyeti yoksa bile bu fikri aklına sokmanızı öneririm.
 

Geri
Yukarı