Bir Evde İki Farklı İnternet Kullanmak İçin 2. Bir Port Mu Gerekir?

golwen

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler herkese. Şuan hali hazırda Türk Telekom kullanıcısıyım. Türk Telekom'la olan tarifemi kapatmadan yeni bir internet servis sağlayıcı ile anlaşmak istiyorum. İnternetten yaptığım araştırmada bunun mümkün olduğunu öğrendim. Daha sonra yeni anlaşacağım internet servis sağlayıcı olan NetSpeed'e de konuyu facebook sayfalarından sordum. Kendileri de aynı anda 2 farklı İSS'den yararlanabileceğimi söylediler. Türk Telekom bağlatmadan önce boşta port yok dedikleri için yaklaşık 2 hafta beklemiştik. Daha sonra kendileri gelip modem kurulumunu vs. yapıp interneti bağladılar. Şimdi ben direk NetSpeed'e başvuru yaparsam gelip bağlayabilirler mi yoksa farklı bir servis sağlayıcı olduğu için yeni bir port isterler mi? Eğer port açma talebinde bulunursam Telekom yetkilileri zaten bu evde şuan internet var diyerek yaptığım başvuruyu değerlendirmemezlik yaparlar mı? Okuduğum başka bir kaynakta porta göre değil eve gelen bakır kablo sayısına bağlı olduğu yazıyordu. Eğer evde 1'den fazla bakır kablo geliyorsa 1'den fazla İSS ile anlaşabileceğim yazıyordu. Bu doğru mu?

Öncelikle, fazladan port gerekir. Ama mümkündür, yapılabilir. Zira bir adrese 2 tane port tahsis edilebilir.

Netspeed'den alacaksanız, Türk Telekom sizin eve internetinizin ulaşıp ulaşmadığına karışmaz. Yani apartmanınızın altına ankastre bağlantısını bile yapmaz. Kabloyu çeker, bırakır oraya.

Daha sonra sizin evinizden aşağıya ikinci kabloyu çekmeniz, bunu ankastreye reglet ile çakmanız, TT'nin çektiği ikinci kabloyu da çakmanız gerekir ki bağlantı tamamlansın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…