Bir gün önce çalışan bilgisayar şimdi çalışmıyor

omrdemir7516

Kilopat
Dün gece normal şekilde kapattığım bilgisayar bu sabah çalışmıyor. Anakart ışığı dahi yanmıyor. Güç kaynağından şüpheleniyorum. Gece elektrik gidip gelmiş olabilir. Arızayı nasıl tespit ederim?

Dün gece normal şekilde kapattığım bilgisayar bu sabah çalışmıyor. Anakart ışığı dahi yanmıyor. Güç kaynağından şüpheleniyorum. Gece elektrik gidip gelmiş olabilir. Arızayı nasıl tespit ederim?

Başka prizde denersin. Ayrıca UPS fan kısmını koklarsan yandıysa zaten oradan kokusunu alırsın. Ondna dolayı ikinci bir masaüstü olmadan deneme yanılma yapamayacağın için ikinci bir masüstü bilgisayar bulmalısın.

Başka prizde denedim çalışmadı, psu da herhangi bir koku yok açıp baktım, ikinci bir masaüstü pc de var fakat benim kasa toplu olduğu için dağıtıp uğraşmak istemedim daha kısa bir yolu var mıdır acaba

Psu çalışıyor test ettim, başka bir pcden bios pilide taktım ama çalışmadı sorun anakartta mıdır

Son düzenleme:
Benim başıma geldi statik yapmıştır yüksek ihtimalle güç kablolarını kopile çıkar kasadaki enerji düğmesi kapalı olmasın açık kalsın sonra güç düğmesine 10-15 deda bas basılı tut 20 saniye filan tekrar dene açılmazsa sistem içindeki elektrik soketlerini çıkar anakarta bağlı olan veya işlemciye bağlı olanları tekrar aynı işlemi yap sorun statikse açılır

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı