Bir günde bir derse kaç saat çalışılmalı?

icardifan

Centipat
Daha fazla  
Merhaba 9.sinifa gidiyorum her gün o gün hangi dersleri gördüysem ona 30 dk çalışıyorum. Mesela matematik ve fizik ve edebiyat gordum her bir derse 30 dk çalışıyorum ve 1 buçuk saat oluyor iyi mi sizce 9. sınıf için.

9. sınıfta çalışacağınız bir şey yok ki. Hadi 11/12 olsanız da TYT tekrar edin, AYT çalışın desem. 9. sınıf daha çok çok erken demek için bile erken. Konuları günlük tekrar edin, varsa ödeviniz onu halledin yeter. Şimdiden ders çalışacağım diye çok sıkarsanız işin sonu mezunla bitiyor. Tecrübeyle sabit.

Birde limit, integral falan çözsün kanka
Aslında arkadaş haklı söylediği sayılar ortalama günde 1 test yapar. Başarı isteyen bir kişi 9. sınıfta 40 dakikasını ayırıp ileriye dönük bir çalışma yapmıyorsa başarıyı pek istemiyor demektir. Belki bu istek ileride değişebilir ancak ileride şimdi çalışmadığı her dakika için tekrar çalışması gerekecek.
Soruya gelecek olursak ortalama 100 dakika civarı bir çalışma yeterli. 9. sınıf için her dersten 1'er kitabın olsun ve onları yıl sonuna kadar yavaş yavaş bitir. Evet şüphesiz sınava çalışırken bu konuları zaten unutmuş olacaksın fakat naçizane tavsiyem hiçbir konuyu öğrenmeden geçme ki 2 sene sonra konulara çalışırken daha kolay hatırla ve öğren. Ancak başkalarına bakıpta saatlerce çalışmanda doğru değil çünkü hiçbir arkadaşım 9. sınıfta çalıştığı için sınavı kazanmadı. Aksine 9. sınıfta çok çalışan arkadaşlarım 12'ye geldiğinde bıkkın bir şekilde günde 1 2 saat bile çalışamaz oldular.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı