Bir ilişki tavsiyesi bırakın

Ailesiyle arası iyi olmayan, ailesiyle sorunu olan kızdan "kesinlikle" uzak durun. Bu kızlar, genelde ailesinin yansıması oluyor ve toksik çıkma ihtimalleri de daha yüksek oluyor. Çevresine genelde olumlu bakamazlar ve çoğu durumu genelde olumsuzluğa yorarlar çünkü psikolojileri buna müsaittir, psikolojileri böyle yorumlayabiliyor. Bir süre sonra sizi suçlamaya da başlayabilirler ve en sonunda da kendileri bırakıp gidiyor. Hayat enerjinizi sömürür böyle tipler.

Ailesiyle arası iyi olmayan, ailesiyle sorunu olan kızdan "kesinlikle" uzak durun. Bu kızlar, genelde ailesinin yansıması oluyor ve toksik çıkma ihtimalleri de daha yüksek oluyor. Çevresine genelde olumlu bakamazlar ve çoğu durumu genelde olumsuzluğa yorarlar çünkü psikolojileri buna müsaittir, psikolojileri böyle yorumlayabiliyor. Bir süre sonra sizi suçlamaya da başlayabilirler ve en sonunda da kendileri bırakıp gidiyor. Hayat enerjinizi sömürür böyle tipler.

Hocam, altına imzamı atarım bu cümlelerin. Dediğim gibi mutsuzluktan keyif alan tiplerdir. Kesinlikle uzak durulması gereken tipler olarak 1. sıradadır benim için.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Illuıqsxs, birkaç ekleme daha yapayım: Böyle tipleri de düzeltemezsiniz. Düzeltmeye çalışırsınız, bir süre sonra sizi sevmemekle suçlarlar. :D Böyle tipler, genelde narsist oluyor ve hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmiyor. İnsanın hayat enerjisini sömürür. Kesinlikle uzak durulmalı.

@Zylox, birkaç ekleme daha yapayım: Böyle tipleri de düzeltemezsiniz. Düzeltmeye çalışırsınız, bir süre sonra sizi sevmemekle suçlarlar. :D Böyle tipler, genelde narsist oluyor ve hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmiyor. İnsanın hayat enerjisini sömürür. Kesinlikle uzak durulmalı.

Ciddiyim, aynısı bizzat yaşadım hocam. Aynen dediğiniz gibi oldu. Ailesinden gördüklerini normal sanıyorlar. Bir insanın mutsuzluktan beslenmesi tamamen bir hastalıktır bana göre hocam. Hiçbir sebep yokken depresyona falan girerler. Her zaman sorunlarını anlatır sana ama asla çözmek için çabalamazlar genelde.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Illuıqsxs, benim eski kız arkadaşlarımın birisi de öyleydi. Sürekli olarak imalı laflar, göndermeler paylaşırdı durumunda. Üstüne basa basa "kimseye ihtiyacım yok, tek olarak da yaşarım" diye sürekli belirtirdi. Kimseye eyvallahım yok derdi her zaman için. İşim gereği sürekli yazamıyordum, işte olduğumu belirtiyordum. İşte olman da yalan, başka kızlarla beni aldatıyorsun derdi. Sonra beraber tatile gitmeye karar verdik, iyi kötü bir tatil planı yaptık. Tatil planını onayladı, sonra niye hep senin dediklerin oluyor, biraz da benim dediklerim olsun demeye başladı.

Oysaki tatil planını beraber yaptık. :D Bu kız, sonra tatile gidiyorsan da gözüme gözükme demeye başladı. Ben de tatile gittim, onsuz gittim. Tek başıma yaptım tatilimi. Geri döndüm. Bu, bu süreçte bana hiç yazmıyor tabii. :D Aradan 7-8 gün ya geçmiştir ya geçmemiştir, beni aramaya başladı. Kafam kaldırmadı, bu sefer de ben telefonlarını açmadım. Sonra paylaştığı bir durumu beğendim. Beğenince de resti çekti. :D

Bu kişi, sensiz yapamıyorum diyen bir tipti. Beni silen o oldu ancak iki yıl boyunca rahat vermeyen, stalklayan kişi de o oldu. Bu kişiyle hem karakolluk hem de mahkemelik de oldum. Peki, bunları niye anlattım? Bu tiplerin, bir davranışı öteki davranışını kesinlikle tutmuyor. Hayatı zindan eder adama bunlar. Allah'tan kurtuldum bundan ve sonra da ailesiyle sorunu olan kızla kesinlikle konuşmamaya karar verdim. İlişki yapacağımda ilk sorduğum soru, ailen ile ilişkilerin nasıl diye sormak oluyor.

@Illuıqsxs, benim eski kız arkadaşlarımın birisi de öyleydi. Sürekli olarak imalı laflar, göndermeler paylaşırdı durumunda. Üstüne basa basa "kimseye ihtiyacım yok, tek olarak da yaşarım" diye sürekli belirtirdi. Kimseye eyvallahım yok derdi her zaman için. İşim gereği sürekli yazamıyordum, işte olduğumu belirtiyordum. İşte olman da yalan, başka kızlarla beni aldatıyorsun derdi. Sonra beraber tatile gitmeye karar verdik, iyi kötü bir tatil planı yaptık. Tatil planını onayladı, sonra niye hep senin dediklerin oluyor, biraz da benim dediklerim olsun demeye başladı.

Oysaki tatil planını beraber yaptık. :D bu kız, sonra tatile gidiyorsan da gözüme gözükme demeye başladı. Ben de tatile gittim, onsuz gittim. Tek başıma yaptım tatilimi. Geri döndüm. Bu, bu süreçte bana hiç yazmıyor tabii. :D aradan 7-8 gün ya geçmiştir ya geçmemiştir, beni aramaya başladı. Kafam kaldırmadı, bu sefer de ben telefonlarını açmadım. Sonra paylaştığı bir durumu beğendim. Beğenince de resti çekti. :D

Bu kişi, sensiz yapamıyorum diyen bir tipti. Beni silen o oldu ancak iki yıl boyunca rahat vermeyen, stalklayan kişi de o oldu. Bu kişiyle hem karakolluk hem de mahkemelik de oldum. Peki, bunları niye anlattım? Bu tiplerin, bir davranışı öteki davranışını kesinlikle tutmuyor. Hayatı zindan eder adama bunlar. Allah'tan kurtuldum bundan ve sonra da ailesiyle sorunu olan kızla kesinlikle konuşmamaya karar verdim. İlişki yapacağımda ilk sorduğum soru, ailen ile ilişkilerin nasıl diye sormak oluyor.

Dejavu yaşadım resmen aşırı fazla işte sad gönderme atıyordu yok bilmem ben kimsenin yardımına ihtiyacım yok falan( arkadaşlarım olmasa intihar etmemek için sebebim yok diyen biriydi) aile ile ilişkileri annesi ve babası ayrıydı annesiyle arasi kötüydü babası ile arasi iyiymiş ama onunla haftada 1 gün falan görüşüyormuş ama ben kızın konuşmalarindan anliyordum ki aşırı şüpheci mesela bir ortamda birinin kulağına özel bir şey mi söyledim hemen yok benim hakkımda mı konuşuyorsunuz kesin benim hakkımda falan diye triplere girerdi. Bu bir de işte bayağı zorbalık görmüş anksiyete oluşmuş hep anksiyetim var ben yapamam bilmem ne diye ama hocam kız tedavi almiyor yani yapabileceğim bir şey yok ilgi istiyor anlayacağınız. Benim işte gözüm boyanmış farkında değilim kızla tek sohbetimizin onun hayali depresyonu olduğundan sonra fark ettim bir şey daha fark ettim kızın benden çok erkek çevresi vardı hatta şöyle söyleyeyim kız arkadaşı yoktu neredeyse. Bunu fark ettiğimde artık bundan kaçmaya başlamıştım ben sonra bu kızın arkamdan döndürdüğü olaylar vesaire kulağıma gelince ilk tekmeyi ben bastım zaten basmak için yer arıyordum iyi de oldu olay derken normal olaylar değildi biz bununla çıkarken a kişisine gidip açılıyor ve a kişiside bunu kabul ediyor olaya gel a ya sorsan en yakınlarından biriyim ama bunu bana söylemiyor sonra bu kıza biri daha teklif ediyor kız onu reddetmiyor yedeğe atıyor bunları öğrenince ilk o kıza açılan çocuğa anlattım ve kıza tüm bakış açısı değişti neyse işte o a denen böcek karakterli arkadaşında seviyesini görüncede ona da kızla beraber tekmeyi bastım böyle insanlar maalesef var bende artık sizin gibi ailenle aran nasıl diye soracağım. Geçen işte arkadaş bana attı sana Instagram'dan gönderme atıyor falan özlemiş galiba dedi bende bırak sürünsün az çekmedim ondan dedim. Yok ben Instagram'ı bırakacağım hayatımı değiştireceğim diye gezinip ertesi gün kendini paylaşan bir dengesizdi kurtulduğum için çok mutluyum.

İnsanlara bağlanmayın. Kimse sizi kendinizden çok sevemez. Ve bir şeyin değerini en çok onu kaybedince anlarsınız kaybetmemek icin uğraşın.

Ve bir şeyin değerini en çok onu kaybedince anlarsınız

Buna ek olarak ilk başta pek bir şey hissetmeyebilirsiniz ama aradan belli bir süre geçtikten sonra beyin, sorguya çeker. Acaba doğru mu yaptım diye düşünürsünüz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı